• DOLAR 32.474
  • EURO 34.68
  • ALTIN 2395.366
  • ...
Kendi Alanında Bir İlk: KAÇAK YOLCU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kaçak Yolcu, Türkiye’de Hazreti Yunus’u işleyen ilk roman… Roman Hazreti Yunus’un mücadele ve serüvenini Kur’an ayetlerinin ve kabul gören tefsirlerin ışığında işlemiş. Güçlü bir şekilde Allah sevgisi ve ahiret bilincini genç nesillere aşılama amacı taşıyan roman akıcı, roman ilkelerine sadık kalarak, etkileyici tasvir ve betimlemelere sahip olarak yazılmış. Romanda verilmek istenen mesajlar olaylar eşliğinde verilmiş. Kuru bir nasihat ve vaazdan kaçınılmış. Romanın sanatsal yönü oldukça güçlü… Macera yönü de göz dolduruyor.

Kitabın Yazarı Sadullah Aydın, romanı hakkında şu değerlendirmelerde bulunuyor; “Hazreti Yunus’u anlatan bir romandır. Gençlik yıllarımdan beri merak ettiğim ve romanlaştırmak istediğim bir Kur’an kısasıdır. Hazreti Yunus’un hayatında birçok ders ve ibretler vardır. İman, aşk, imtihan, hidayet, sabır, davaya bağlılık, Allah sevgisi, ahiret bilinci gibi bütün bu konuları içinde barındıran bir kıssadır. Kur’an’ın en güzel ve etkileyici kıssalarından biridir.”
Sanat ve edebiyatın ruhu, duyguları etkileyen güçlü bir tebliğ aracı olduğunu, Batı dünyasının sanat ve edebiyat yoluyla genç nesilleri kendi kültür ve medeniyetlerinden koparak kendine bağımlı hale getirdiğini vurgulayan Aydın, Müslüman sanatçı ve edebiyatçıya düşen görev ve sorumluluğun bu anlamda çok büyük olduğunu söylüyor.

Kaçak Yolcu romanının kısa bir süre önce yayınlanmasına rağmen ilgiyle karşılanmasının memnuniyet verici olduğunu, kendisini yeni romanlar konusunda motive ettiğini belirten Aydın şu ifadeleri kullanıyor: “Gençlerimiz, toplumumuz emperyalist kültürünün saldırısı altındadır. Batılılar sinema, roman, tiyatro, sanat ve edebiyat yoluyla gençlerimizi zihinsel olarak iğfal ediyorlar. Bu nedenle bu tür İslami eserlerin gençlere faydası çok var. Bu eserler gençlere Allah ile İslami değerler arasında köprü vazifesini görüyor. Bu nedenle annelere, babalara, eğitimcilere bu tür kitapları gençlere okutmalarını tavsiye ediyorum.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir