• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öcalan`ın Mektubu Kandile Teslim Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil`de bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen Demirtaş ve Sırrı Süreya Önder, bu akşam saatlerinde Parlamento Başkanı Erselan Bayaliz ile görüşecek. Silahlı güçlerin çekilmesi konusunda yasal güvence isteyen Kandil`in, Öcalan`ın mektubundan sonra karar verme konusunda zanlandığı belirtildi.

ÖRGÜTE TESLİM ETTİLER

İmralı Adası`nda görüştükleri Abdullah Öcalan`ın mektubunu Kandil`deki KCK Yürütme Konseyi üyelerine götürmek için cuma günü Kuzey Irak`a giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP İstanbul Milletvevekili Sırrı Süreya Önder, dün Kandil Dağı`na çıkarak Abdullah Öcalan`ın yazdığı mektubu KCK yöneticilerine teslim etti.

Mektup teslimi sırasında Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını da KCK yöneticilerine aktaran Demirtaş ve Önder, birkaç saat kaldıktan sonra dün akşam yeniden Erbil`e döndü.

YANITI DA DEMİRTAŞ`A VERECEKLER

KCK yönetiminin mektuba cevap vermek için aralarında toplanıp tartışacağı ve yanıtı yazıp Demirtaş`a teslim edecekleri ifade edildi. Görüşmede, Demirtaş ve Önder`in, KCK yöneticilerine Öcalan`ın sürece dair beklentilerini, kaygılarını detaylı paylaştıkları, özellikle süreç için önemli adım olan çekilme konusunda Öcalan`ın önerilerini dikkate değer bulun Kandil yönetiminin, kararlaşma konusunda sıkıntı çektiği belirtildi.

DEMİRTAŞ VE ÖNDER BAŞBAKAN BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kandil Dağı`nda Abdullah Öcalan`ın mektubunu KCK yöneticilerine teslim eden ve cevap bekleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, bu sabah saatlerinde Erbil`de Irak Kürdistan Bölgesi yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Demirtaş ve Önder, çözüm süreci konusunda Barzani ile bilgi alışverişinde bulunarak, İmralı adasında Öcalan ile Kandil`de KCK yönetimi ile yaptıkları görüşmeler hakkında da Barzani`ye bilgi verdi. BDP lideri Demirtaş ve Milletvekili Önder`in bugün akşam saatlerinde de Parlamento Başkanı Erselan Bayaliz ile görüşeceği ifade edildi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Önder`in Kandil ile yapacakları görüşme sonucu mektubun cevabını bekleyip beklemeyeceklerine sonra karar verecekleri ifade edildi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir