• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde 'Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi' imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu’nun katılımıyla Büyükşehir Belediyesi ile Bem-Bir-Sen’in 693 memur, sözleşmeli memur ve tiyatrocu çalışanın sosyal denge tazminatı sözleşmesi imza altına alındı.

 

Büyükşehir Belediyesi Ali Emri Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce Personel Anonim Şirketi ile işçiler arasında toplu sözleşme imzaladıklarını anımsatan Karaloğlu, bugün memur personelle yapacakları sözleşmeyle bu süreci tamamlayacaklarını belirterek sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

Felsefelerinin ellerinde var olan imkânı maksimum düzeyde çalışma arkadaşlarıyla paylaşmak olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Bunu yaparken de adil olmaya dikkat ediyoruz. Maalesef geçmiş dönemlerde Büyükşehir Belediyeleri çok fazla toplama personel aldığı için özellikle çalışanlar arasında özellikle kadrolular arasında bir dengesizlik var. İş hukukundan kaynaklı bunu da giderme şansımız çok fazla yok. İşçi sendikalarımızla da bir yere varamıyoruz. Ama elimizden geldiği, mevzuatın el verdiği ölçüde çalışanlarımız arasında adil olmaya dikkat ediyoruz." dedi.

Her memur için brüt bin 708 lira maaşlara zam olarak yansıtılacak

Hukuki olarak verebilecekleri tavan ücreti sözleşmeye bağlayacaklarını dile getiren Karaloğlu, her memur için brüt bin 708 liralık tavan üzerinden maaşlara zam olarak yansıtacaklarını aktardı.

Verilen zam ücretinin sendikanın pazarlıkları ve gayretleri sayesinde olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, beklentilerinin kadrolu işçi, şirket elemanı, devlet memurunun bundan sonra daha yüksek motivasyonla şehrin insanlarına hizmet etmesi olduğunu söyledi.

Her alanda hukuki sistemde idari olarak çalışanların hakkını almak ve daha huzurlu çalışma ortamı oluşturmak için her türlü mücadeleyi verdiklerini söyleyen Bem-Bir Sen Başkanı Levent Uslu, imzalanan sosyal denge tazminatı sözleşmesinin personelin ailelerine, belediyeye, şehre ve Türkiye’ye hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan sözleşme Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile Bem-Bir Sen Başkanı Levent Uslu arasında imzalandı.

İmza töreni, toplu çekilen fotoğrafla son buldu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir