• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İTTİHADUL Ulema Üyesi Timurtaş: Felaketlerden kurtulmanın çaresi samimi tövbedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Başımıza gelen bela ve musibetlerin aynısının tarihte yaşamış birçok kavmin de başına geldiğini hatırlatan İTTİHADUL Ulema Üyesi Molla Abdurrahim Timurtaş, Allah'a isyan eden ve emirlerini çiğneyenlerin başına her zaman bela ve musibetlerin geleceğini söyledi.

Timurtaş, "O kavimlerin başına gelen musibetlerin nedeni acaba neydi ve biz de aynı kavimlerin yaptıklarını yaptığımız için mi bu musibetler başımıza geliyor? Hazreti Nuh, Hazreti Musa, Hazreti Salih, Hazreti Şuayb, Hazreti Hud ve Hazreti Lut Aleyhisselam'ın kavimleri gibi tarihte yaşamış birçok kavim yaptıkları günahlardan, işledikleri cürümlerden ve Allah'ın emrine karşı gelerek isyan etmelerinden dolayı çeşitli musibetlere uğramış ve helak olmuşlardır." dedi.

 

"Helak olan kavimlerin işledikleri günahların aynısı günümüzde de işleniyor"

Tarihte helak olmuş kavimler tarafından işlenen günah ve isyanların aynısının günümüzde de işlendiğini dile getiren Timurtaş, Allah'ın bize de musibetler gönderdiğini ve bizleri uyardığını söyledi.

Timurtaş, "Başımıza gelen musibetlere ve dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılara karşı bize çare olacak yegâne çözüm, Allah'a ve O'nun kitabına sarılmaktır. Allah'ın emirlerini ve Peygamber sünnetini yerine getirmektir. Eğer biz bu musibetlerin ve felaketlerin başımızdan kalkmasını istiyorsak, her şeyin sahibi olan Allah'a itaat etmemiz ve emirlerini yerine getirmemiz gerekiyor.

Felaketlerin kalkmasını istiyorsak, kadınlarımızı ve kızlarımızı giyim kuşam konusunda uyarmamız gerekiyor. Allah'ın razı olmadığı ve günahların işlendiği mekanları açmamamız gerekiyor. Allah'ın emrine ve kanunlarına tabi olacağız ki Allah bize merhamet etsin." şeklinde konuştu.

"Musibetler; kafirler için ceza, Müslümanların derecelerinin yükselmesine vesiledir"

Bazı musibetlerin ceza, bazılarının ise mükafat ve imtihan olduğu söyleyen Timurtaş, "Kafirler ve isyankârlar için musibetler her zaman cezadır, Müslümanlar için ise derecelerinin yükselmesi için vesiledir. Peygamberlerin başına musibetler gelmiştir ama bu musibetler (haşa) onların hatalarından ve günahlarından dolayı değil, derecelerini yükseltmek için onlara verilmiştir. Müslümanlar için de durum bunun aynısıdır. Allah, Müslümanlara bazen şefkat tokadı gönderir ki hatalarından ders çıkarsın ve aynı hatalara bir daha girmesinler. Allah hepimize gerçek ve samimi bir tövbe nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Herkes üzerine düşeni yaparsa Allah bu felaketleri kaldıracaktır"

Özelde ülke liderlerine genelde ise herkese uyarılarda bulunan Timurtaş, şunları söyledi:

"Özellikle İslam ülkeleri işlenen bu günahları ve isyanları yasaklasınlar ki Allah, başımıza gelen bu musibet ve felaketleri üzerimizden kaldırsın. Ülke liderleri nasıl ki bütün ülkeden sorumdur bizler de şahsımızdan ve aile fertlerimizden sorumluyuz. Yaptığımız düğünleri bayan-erkek karışık şekilde yapmayalım. Ailemiz, çocuklarımız namaz kılsınlar, namazdan bihaber olmasınlar. Kızlarımız ve eşlerimiz ahlaklı bir şekilde davransınlar. Üzerimize düşeni yapalım ki Allah bize merhamet etsin ve bu belaları üzerimizden kaldırsın." (İLKHA) 

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir