• DOLAR 32.299
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2446.209
  • ...
Tarihte Bugün: 10 Ağustos
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Ağustos’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

610: Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme, Allah celle celaluhu tarafından, Cebrail aleyhisselam vasıtasıyla, ilk vahiy yani Kur’an-ı Kerim, inmeye başladı.

Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme verilen en büyük mucize olan Kur’an-ı Kerim, Allahu Teâlâ’nın insanlığın tamamına gönderdiği son emirleri kapsayan ve insanların kıyamete kadar dünya ve ahiret işlerini düzenleyen kusursuz, mukaddes kitaptır. (Kur’an-ı Kerim, inmeye başladı)

1876: Padişah Beşinci Murad, akli dengesini yitirdiği gerekçesiyle tahttan indirildi. Yerine İkinci Abdulhamid Osmanlı tahtına geçti. Osmanlı Devleti’nin dağılma dönemine denk gelen bu dönemde İkinci Abdulhamid, sarayı istila etmiş Batı yalakası İttihatçı paşalara meşrutiyet sözü vererek tahta çıkabilmişti. Osmanlı Devleti’nin en uzun süre tahta kalan sultanlardan biri olan İkinci Abdulhamid, tahtta kaldığı süre boyunca iç ve dış düşmanlara karşı büyük mücadeleler vermiştir. Neticede küffar, siyasette Abdulhamid ile baş edemeyince satılık piyonlarını devreye sokmuş ve Sultan, sözde Osmanlı paşası denilen ırkçı faşist hainler tarafından tahtan indirilmiştir. Abdulhamid’in tahttan indirilmesi sonucunda atılan basiretsiz, ferasetsiz adımlar zaten uçurumun kenarında olan devleti, ateşin içine sürüklemiştir. (İkinci Abdulhamid Osmanlı tahtına geçti)

1914: İngiliz donanmasından kaçan Alman zırhlıları “Goeben” (Gü-ben) ve “Breslau” (Bres-lav), Çanakkale’den geçerek, Osmanlı Devleti’ne sığındı. Bu zırhlılara “Yavuz” ve “Midilli” adları verildi. Bu, aynı zamanda planlı bir şekilde, Osmanlı’nın Birinci Dünya Savaşı’na resmen girdiği anlamına geliyordu. (Alman zırhlıları Osmanlı Devleti’ne sığındı)

1920: Birinci Dünya Savaşı sonrasında Sevr Antlaşması imzalandı. Sevr Antlaşması; İtilâf Devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu hükümeti arasında imzalanmış, fakat uygulamaya konmamış barış antlaşmasıdır. (Sevr Antlaşması imzalandı)

1945: Japonya teslim oldu ve 6 yıl süren İkinci Dünya Savaşı sona erdi. (İkinci Dünya Savaşı sona erdi)

1990: Kuzeydoğu Sri Lanka’da yıllardır zulme uğrayan Müslümanlar katliama uğradı. 127 Müslüman, yarı askeri birliklerce katledildi. (Sri Lanka’da katliam)

1994: Türkiye’nin ilk uydusu TÜRKSAT 1B, bir Fransız Üssü’nden fırlatıldı. Böylece Türkiye, uzayda uydusu olan 18 ülke arasına girdi. (Türkiye’nin ilk uydusu fırlatıldı)

2000: Dünya nüfusu 6 milyara ulaştı.

2002: Bin bir umutla ABD’den Türkiye’ye getirilip ekonominin başına geçirilen Devlet Bakanı Kemal Derviş, umutları boşa çıkarıp istifa etti, yerine Masum Türker getirildi. Türkiye’nin kötü gidişatı karşısında eli kolu bağlı durup hiçbir şey yapamayan koalisyon hükümeti, Amerikan vatandaşı olan Kemal Derviş’e kurtarıcı gözüyle bakmıştı. (Kemal Derviş istifa etti)

2014: Komünist Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yaptığı katliamın bilançosu açıklandı. Açıklamaya göre 2 binden fazla Uygur katledildi.  (Doğu Türkistan’da katliam)

2014: İlk defa halkın oyuyla seçilecek 12’nci Cumhurbaşkanı için halk sandık başına gitti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aldığı yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçildi. (Cumhurbaşkanı halkın oyuyla seçildi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir