• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suudi'nin Filistinli mahkumlara verdiği cezalara direniş hareketlerinden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan mahkemesi, dün Filistin direnişine destek oldukları gerekçesiyle yargılanan 69 Filistinli ve Ürdünlü ile 10 Suudi Arabistan vatandaşını 20 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Mahkeme HAMAS temsilcisi Dr. Muhammed el-Hudari'ye 15 yıl, Cemal ed-Dahudi’ye 15 yıl, Şerif Nasrallah’a 16 yıl, Eymen el-Akkad’a 4 yıl ve tutukluların yaşça en küçükleri olan 29 yaşındaki Ali eş-Şuveyki’ye 12 yıl hapis cezası verdi.

Hapis cezalarının ardından Filistin'deki İslami Cihad Hareketi ile HAMAS, Suudi'ye tepki gösterdi.

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şehab, kararların şeriata ve Arap gelenekleriyle çelişen geçersiz siyasi kararlar olduğun söyledi.

Şehab, "Arap halkları Filistin davasını desteklemek için birleşmeli. Filistin'e destek verenler bu şekilde yargılanmamalı; aksine onurlandırılmalıdırlar." dedi.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım da kararları kınayarak Suudi'de tutuklu bulunanların "Filistin davasını desteklemekten" başka bir suçlamalarının olmadığını söyledi.

Suudi'deki tutsakların en kısa zamanda serbest bırakılmalarını isteyen Kasım, tutsakların serbest bırakılması için Hamas olarak diplomasi ve medyayı kullandıklarını söyledi.

Kasım, tutsakların serbest bırakılmaları için şu ana  bazı ülke yetkilileri başta olmak üzere Suudi yetkililerle de görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

HAMAS'ın eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ise dün karara ilişkin yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’da Filistinli ve Ürdünlü tutuklular krizinin çözüme kavuşturulması için kraliyet affı umduklarını ifade etmişti. (İLKHA)

video



Bu haberler de ilginizi çekebilir