• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
`Siyasi ve ekonomik kararlar belli kesimlerin elinde`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mısır, İsrail ABD, gibi ülkelerinin yanı sıra Amerika`dan alanında uzman etkin uluslar arası bilim adamları, bürokratlar ve Gaziantep`in sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı Ortadoğu Sivil Toplum Diyalogu programının açılışı yapıldı. İçişleri Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Zirve Üniversitesi UCLG-MEVA Teşkilatı tarafından desteklenen organizasyon Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi`nde gerçekleşti.
 
Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. orta doğuda meydana gelen rejim değişikliklerinin temel sebebinin insanların üzerindeki baskıdan kaynaklandığını vurgulayan kurtulmuş, "Yıllarca on yılarca baskı rejimlerinin altında İnsanlar kendi düşüncelerini ifade edemediler,kendi düşüncelerini yayamadılar, kendi düşünceleri etrafında sosyal ve politik örgütlemeleri sağlayamadılar." ifadelerini kullandı.
 
Dünyanın diğer ülkelerinde de büyük bir dönüşümden geçtiğini belirten Kurtulmuş, "Aslında bugün Avrupa`daki ekonomik ve finansal anlamda çıkan Amerika birleşik devletlerinde ve Dünyanın bir çok ülkesinde farklı toplumsal krizler şeklinde ortaya çıkan bir gelişmeyle karşı karşıyayız."dedi.
 
Demokrasinin sürdüğü ülkelerde bile Ekonomik ve siyasi kararların belli güçlü kesimlerin elinde olduğunu belirten Kurtulmuş." Dünyada kurumlarıyla değerleriyle düşünceleriyle paradigmasıyla hakim olan bir medeniyet esas itibarıyla demokrasinin temelleri üzerinde hareket ediyor olsa da yine ekonomik ve siyasi kararların belli güçlü çevreler tarafından manipüle edildiğiyle karşı karşıyayız."ifadelerine yer vererek gelecekte geniş ölçekte Dünya üzerinde bir değişim yaşanacağı ön görüsünde bulundu.
 
Dönüşüm sürecinde sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüğünü vurgulayan Kurtulmuş, "İnsanlar rahat diledikleri gibi düşünürse, dilediklerini düşündükleri gibi yaşarsa, yaşamları, düşünceleri özgürlük altında olursa, ticaretleri ve serbest dolaşımları özgürlük altında olursa, orada zaten kavga olmaz. Orada zaten bütünlük olur. Orada zaten toplumsal bütünlük dediğimiz, toplumun farklı kesimlerinin bir arada olması olur." dedi.
(Şefik Mert- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir