• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şile'de denize bugün girmek yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şile Kaymakamlığından yapılan açıklamada, bugün rüzgarın batı (Günbatısı) ve kuzeybatıdan (Karayel) 4-6 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre yer yer 2.5 metre ve havanın sağanak yağışlı olacağı tahmin edildiği belirtildi.

Yarın ise rüzgarın kuzey (Yıldız) ve kuzeydoğudan (Poyraz) 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre yer yer 2.5 metre ve havanın sağanak yağışlı olacağının tahminine yer verilen açıklamada, sahillerde can ve mal kayıplarının önlenmesi için hava/deniz raporları doğrultusunda gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Şile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ilgili kurumlarımızdan sahillerimizdeki hava/deniz durumuna ilişkin aldığımız anlık bilgilere göre; ilçemiz plajlarında dalga yüksekliğinin hali hazırda 2 ila 2.5 metre olduğu ve meteorolojik hava tahminlere göre öğleden sonra ise rüzgar şiddetinin ve dalga yüksekliğinin artarak devam edeceği bildirilmiştir.

Kaymakamlığımızca 7 Ağustos 2021 Cumartesi (bugün) Saat: 12.00 itibariyle gün boyu İlçemiz sahillerindeki yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır.

8. Ağustos 2021 Pazar günü hava/deniz tahmin raporları ve sahada bulunan görevlilerimiz tarafından takip edilecek deniz durumuna göre bilahare değerlendirme yapılacaktır.

Geçtiğimiz ay Şile ilçesinde serinlemek için denize giren 5 kişi kaybolmuş, biri kurtarılmış diğer 4 kişinin de aramalar sonucu cenazesine ulaşılmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir