• DOLAR 34.292
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2919.634
  • ...
`Hz. Muhammed En Büyük Devrimciydi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Der ilk defa Diyarbakır merkez Cumhuriyet köyünde bir Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlikte bir konuşma yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed`in merhametine vurgu yaparak gelmiş geçmiş en büyük devrimcinin Hz Muhammed olduğunu söyledi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum etkinliği, köy camisinin önünde bulunan meydanda yapıldı. Etkinlikte kadın ve erkeklerin karışmaması için tertip komitesi tarafından meydan şeritlerle ikiye bölündü.
 
Düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet köyünün çevresinde ki köylerden de etkinliğe katılımın olduğu gözlendi. Etkinlik Ömer hocanın Kur`an tilavetiyle başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim`den sonra Aksa ilahi grubu Kürtçe ve Türkçe mevlit okuyarak, meydanda toplanmış olan köy halkına manevi bir hava estirdi.
 
Mevlit programında bir konuşma yapan Mehmet Göktaş hoca Hz. Muhammed`in hayatından kısa kesitler vererek, Hz. Peygamberin ne kadar acı varsa hepsini yaşadığına dikkat çekti. Göktaş hoca, Hz. Muhammed`in bu acı ve sıkıntılarının çekmesinin sebebini ise Resulullah`ın rehberliğine bağladı.
 
`Tüm çile ve sıkıntılar Hz. Muhammed`in omuzundaydı`
Bütün çile ve sıkıntıların Hz. Muhammed`in omzunda olduğunu belirten Göktaş, hoca daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü dünyayı kurtaracak birinin bu sıkıntı, bela ve musibetleri çekmesi gerekirdi ki; mazlumun yetimin ezilmişin durumunu anlayabilsin. Bundan dolayı çevresinde olup bitenlere tahammül edip dayanıyordu. O rahmet peygamberi aynı zamanda mazlumların ezilmişlerin ne kadar sömürüldüğünü ve ne kadar ezildiğinin de farkındaydı."
 
`Resulullah mazlum ve ezilmişlerin haklarını savunmak için Hilful Fudul`a üye oldu`
Bu noktada Resululullah`ın mazlum ve ezilmişlerin haklarını savunmak ve zalimlere karşı koymak için Hilful Fudul teşkilatına üye olduğuna vurgu yapan Göktaş hoca, Hz. Peygamber`in kurtuluş düğmesine, Londra`da değil Paris`te değil Hira mağarasında, Mekke`de düğmeye bastığının altını çizdi.
 
`Hz. Muhammed herkese gönderilmiş rahmet peygamberidir`
Mazlum ve mustazafları kurtarmak için Resulullah`ın Allah tarafından gönderildiğini ifade eden Göktaş hoca "O sadece insanlara değil hayvanlara da gönderilmiş, inanan ve inanmayanların hepsine gönderilmiş bir peygamberdir. Onun sayesinde diri diri gömülen kız çocukları ve kadınlar toplumda sevgi ve saygınlık gördü. Onun sayesinde gaddar olan erkeklere rahmet duygusu geldi. Çünkü O`nun içi cayır cayır ümmeti ve insanlık için yanan bir lider ve peygamberdi. O köleleri, mazlumları, ezilmişleri bu rahmet duygusuyla özgürlüğüne kavuşturdu. İşte bundan dolayı o dünyanın en büyük devrimini yaptı işte bu devrimden dolayı o dünyanın en büyük devrimcisidir. Bu dünyaya öyle liderler geldi ki kendi halkaların kan kusturdular hayatı onlara zehir ettiler. Ama benim peygamberim kendi halkını sömürgecilerin sömürüsünde kurtardı özgürlüğe kavuşturdu. Hayatı boyunca hiç kimse benim peygamberimden ve rehberimden şikâyetçi olmadı" dedi.
 
`Bu coğrafyanın kaderini Peygamber Sevdalıları değiştirecek`
Bugün bu coğrafyada Hz. Peygamberin rahmetinin bir daha tecelli ettiğini ifade eden Göktaş, bu coğrafyanın kaderini de, Suriye`nin kaderini de, Irak`ın kaderini de Peygamber Sevdalılarının değiştireceğinin altını çizerek konuşmasına son verdi.
 
Göktaş hocadan sonra sahne alan ilahi sanatçıları birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirerek meydan da toplanan köy halkını manevi bir şekilde mest etti.
 
`Peygamber Sevdalıları Peygamberin bayrağı altında toplananlardır`
Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Mele Kerbela Şanlı hoca ise sahabelerin hayatında örnekler vererek, Resulullah`a olan sevgi, vefa ve fedakarlık üzerinde durdu.
 
Meydanda toplananların Resulullah`ın bayrağı altında toplandıklarına vurgu yapan Şanlı, meleklerin aradığı topluluğun meydandaki topluluk olduğunu söyledi.
Etkinlik okunan ilahi ezgi ve kapanış duası ile son buldu. (Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir