• DOLAR 34.262
  • EURO 37.408
  • ALTIN 2919.067
  • ...
AK Parti heyeti Diyarbakır ilçelerini gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaşanan barış sürecini anlatmak için Diyarbakır`a gelen AK Parti heyeti, gruplar halinde ilçelere dağıldı.

Bu kapsamda Bismil`e gelen AK Parti Milletvekilleri İsrafil Kışla, Cahit Bağcı, Âdem Tatlı, İsmail Aydın, Ziver Özdemir, Fahrettin Poyraz, bazı sendikaları ve esnafı ziyaret etti.

 

Milletvekilleri Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Birsen, Diyanet Sen, Toç Bir-Sen ve Sağlık Sen sendika başkanlarıyla Memur Sen binasında bir araya geldi. Bismil Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Metin Çelebi yaptığı konuşmada, sürece destek verdiklerini dile getirirken, kamuda başörtüsü ve anadilde eğitimin anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

 

Esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler
Daha sonra çarşı esnafı ve vatandaşları ziyaret eden milletvekili heyeti, ilçe halkının çözüm süreci hakkında düşünce ve isteklerini dinledi. Halkın çözüm iradesine destek verdiğini gördüğünü dile getiren vekiller, tarihi bir fırsatın yakalandığın dile getirdi.

 

AK Parti Milletvekilleri Silvan`da
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın çözüm süreciyle ilgili olarak beraberinde Ardahan milletvekili Orhan Atalay, Elazığ milletvekili Şuay Alpay, Isparta milletvekili Sürreya Sadi Bilgiç ve Erzurum milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile Silvan ilçesine geldi. Gazi Caddesi`ndeki esnafı ziyaret eden heyet, vatandaşlardan çözüm süreci ile ilgili destek istedi.
Hasuni Mağaralarına giden heyet, öğle yemeğinin ardından Çatakköprü`ye (Malabadi) geçerek burada vatandaşlarla bir araya geldi. Malabadi`de konuşan Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, bu süreçte herkesin canın yandığını ifade ederek, \"Savaş yüz yıl bile sürse neticede barış olur\" ifadelerini kullandı.

 

Milletvekilleri Çınar`da
AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen (Kastamonu), Alpaslan Kavaklıoğlu (Niğde), Suat Önal (Osmaniye), Önder Matlı (Bursa) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Çınar`a da geldiler. Esnafı ziyaret eden heyet daha sonra yemeğe geçti.

 

Niğde milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu İslami STK`ların çözüm sürecinde muhatap alınmadığı yönündeki sorumuza, \"Böyle bir şeyin olmadığını, herkesle görüştüklerini, herkese kapılarının açık olduğunu, eli sıkılmadık kimseyi bırakmayacaklarını\" şeklinde cevap verdi.

 

Osmaniye milletvekili Suat Önal`da, ziyaretlerinin çözüm süreci ile alakalı olmadığını, daha önce planlanmış bir program olduğunu çözüm sürecine denk geldiği için insanlar tarafından böyle algılanmış olabileceğini söyledi. (Hasan Gündüz, Yusuf Batı, Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir