• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mersin limanı 48 saattir çalışmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) ile toplu iş görüşmelerinde anlaşmaya varamayan Liman-İş Sendikası, limanda çalışan işçiler ile beraber 2 gündür Mersin Limanı`nda vinçlerin kontaklarını kapatıp greve gitmiş durumda. Kontakları kapatıp vinçlerin üzerinden 2 gündür inmeyen işçiler, aç ve susuz bir şekilde yerlerinde beklemekte.

 

MIP tarafından liman sahasına kimse alınmadığından dolayı vinçlerin üzerinde grev yapan işçilere hiçbir yiyecek maddesi bırakılmıyor.

 

Üyelerimiz tehditlerle istifaya zorlanıyor

Yapılan grev hakkında basına açıklamalarda bulunan Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ürfet Deveci, 24 Şubat`ta limana kaçak işçi sokmaya çalışan MIP`e tepki gösteren işçilerden 22`sinin 1 Mart tarihinde çıkartıldığını belirterek, \"Çıkarılan işçilerimizin içerisinde yasal temsilcilerimiz bulunmaktadır. 28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde toplu sözleşmelerin son görüşmesi yapılmış. Uyuşmazlık raporu tutulmuş ve uyuşmazlık raporunu alan taraf işveren olmuştur\" dedi.

 

Sendika üyelerinden 22`sinin kıdemsiz, ihbarsız ve tazminatsız bir şekilde iş akitlerini feshedildiğine dikkatleri çeken Deveci, \"İşten çıkarılanlara destek veren işçilerden 4 tanesi daha çıkarılmış ve bunların içerisinde ise Liman-İş Sendikasının baş temsilcisi de bulunmakta. Limanda işçi çalıştıran Uğursan da toplam 8 arkadaşımızı işten çıkarmış ve toplamda 34 işçi oldu. Daha sonra, MIP yönetimi sendika üyelerimizi baskı ve mevki makam ile kandırarak, sendikadan istifa etme yoluna gitmiştir. Noterlere sivil polisler eşliğinde göndermiştir. Daha sonra limanda çalışan üyelerimize \"Erkekseniz bu limanı durdurursunuz\" diyerek kışkırtmaya gidilmiştir\" şeklinde konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir