• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Davutoğlu: Protesto ediyorum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davutoğlu; ''RTÜK dün bir karar yayınlıyor. Buradan açık bir şekilde bunu protesto ediyorum. THK Başkanı pişkince düğünde olduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanlığı filosuna uçak almak yerine yangın için uçak alacaktınız. AFAD Türkiye'deki en başarılı kurumlardan biriydi. İsrail'e Lübnan'a uçak gönderirdik. Nereye gitti bu AFAD ne hale geldi. Yakınlarınızla doldurursanız, yetkin olmayan insanlarla doldurursanız olacağı bu.

Orman Bakanı kendi hatalarını görmeyip yerel yönetimlere yükleniyor. Kriz başladığı anda krizin birinci yönetici makamı Cumhurbaşkanı'nın kendisidir. Bir kişiyi görevlendirir. 'Bana ve millete hesabı sen vereceksin' der. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay benim dönemimde AFAD Başkanı'ydı. Soruyorum kendisine hangi krizi böyle yönettiniz? 

Her yapılan açıklama halkta şüphe uyandırıyor. Böyle bir kriz anında ağızdan çıkan her sözün karşılığı vardır. İçişleri Bakanı başlarda bir sabotaj ihtimali görmüyoruz deyip, Cumhurbaşkanı bir sabotaj ihtimali var dediğinde, ve bazı siteler sabotaj ihtimali için belli adresler gönderdiğinde, provokatif siteler yayın yaptığında bir anda orman yangınları toplumsal yangına dönüşür.

Eğer devlet ol devlettir ki bir sabotaj ihtimali varsa arkasında araştırır, bulur, cezasını verir ve ilan eder. Ama kendi sorumluluklarından kaçmak için bir saldırıyla karşı karşıyayız diyebilmek adına bunu yapıyorsanız bu yanlıştır. Tabloyu net söyleyeyim eğer varsa bir sabotaj bunu açıklayın. Elinize verilerle açıklayın ve en şiddetli şekilde cezalandırın. Her bir börtü böceğin, her bir ağacın hakkını hukukunu sorarak cezalandırın. Ama elinizde delil yoksa dikkatli bir dil kullanın, bakın yüreklerimiz yanıyor. Bir anda küçük bir alevden toplumsal patlamalar olabilecek durumlar oluyor. Konya'da 7 kardeşimizin aynı günlerde katledilmesi hemen bir sürü bağlantıları beraberinde getiriyor. Dikkatli olmak gerekiyor. Her bir vatandaşımızın canı kıymetli.'' dedi. 

AFGAN MÜLTECİLER

''Afgan mülteciler meselesinde hükümeti uyardık'' diyen Davutoğlu;  ''Dedim ki Afgan mültecileri diğer mülteciler gibi görmeyin. Afganistan'da hükümetin düşeceğini gören Amerikan yanlısı Amerika'yla iş birliği yapmış unsurlar kendilerini Afganistan dışına çıkarmaya çalışıyor. Tedbiri ABD'yle İran'la konuşun dedim. Bizimkiler onlarla konuşmadan neden İran'da kalmıyor da Türkiye'ye geliyor diye. İran'a dönüp niye bunlar 2900 km geçip geliyor diye sormadılar. Amerikalılarla bizimkiler konuşma cesareti kendilerinde bulmadan Amerika açıklama yaptı. Dedi ki Afganistan'da bizimle iş birliği yapanlar onlara teminat verecek şekilde biz onları alacağız 3. ülkeler üzerinden vize vereceğiz. 3. ülkeleri sayarken Türkiye'yi de saydı. Sanki Türkiye, Amerika'nın 51 eyaleti. Utanın ya! Amerikan karşıtlığı hamasi bir şekilde yapan o Çin muhiplerine de sesleniyorum. Herkesi Amerikan yanlısı ilan eden, utanın! Türkiye, Amerika'nın 51. eyaleti değil. Empoze ile geleceksiniz Türkiye'den vize alacaksınız diye Afganlara sesleniyor. Bunu Washington'da Biden, California'ya söyleyebilir de bize söyleyemez. İnsani görevimizi yaptığımıza bütün dünya şahit. Ama başka bir ülkenin kendisiyle iş birliği yaptığı unsurları kurtarmak için Türkiye'yi istasyon olarak kullanması ve Türkiye'ye danışmadan empoze ederek sanki kendi ulusal sınırları içinde bir bölgeymiş gibi gidin ve oradan vize alın demesi açık bir şekilde Türkiye'ye saygısızlıktır. Türk egemenliğine açık bir müdahaledir.'' ifadelerini kullandı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir