Diyarbakır taksicileri 12 yıldır çözüm bekliyor
Diyarbakır'da 2009 yılında HDP'li Belediye Başkanı Osman Baydemir döneminde taksi plakaları askıya alınan taksiciler, artan nüfusa rağmen plakalarının verilmediğini söyleyerek yetkililere seslendi.
Yaklaşık 12 yıl önce Diyarbakır nüfusu ile şehirdeki taksi sayısının orantısız olduğu iddiasıyla plakaları askıya alınan 914 taksici, plakalarının verilmediği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.
Yapılan basın açıklamasında 914 taksici adına T plaka ak mağdurları yönetim kurulu üyesi Sadık Çetin konuştu.
2010 yılından beri T plakaları için çare aradıklarını belirten Çetin, "Çalmadığımız bir kapı bırakmadık ve hiçbir cevap alamadık. Toplu dilekçelerle belediye makamlarına başvuruda bulunacağız. Olumlu sonuç almamızı umut ediyoruz." dedi.
Ticari plakalar ile ilgili olarak daha önce alınmış karar süreçlerini aktaran Çetin, "2009 eylül ayında Belediye Meclis Üyeleri olmadan Belediye Başkanının keyfi olarak T plakaları TT plakalara çevirme kararı var. 2009 Kasım ayında tirajı düşük bir gazeteye ilan verildi. O dönemde kimsenin haberi olmadan sadece 50 plaka satılmış ve bizlerde o haberi almayanlardanız." ifadelerini kullandı.
"20 fabrika açacağınıza plakalarımızı verin"
Herhangi bir tebligat, uyarı ve basın aracılığıyla hiçbir şekilde haberdar olmadıklarını ifade eden Çetin, "2010 Ocak ayı itibariyle mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sadece, alınacak meclis kararıyla bizim haklarımız iade edilecek. Diyarbakır'ın 2010 yılı nüfusu ile şimdi ki nüfus arasında 650 bin civarında bir fark var. 100 binden fazla yeni konut yapılmış ve köyler mahalleye çevrilmiş durumda." şeklinde konuştu.
T plakalarının iade edilmesi talebiyle yaklaşık 100 dilekçeyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunacaklarını söyleyen Çetin, "Bilinen 914 tane içerde plakamız var. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Diyarbakır'a geldiklerinde kendilerine müracaatlarda bulunduk, derdimizi anlattık. İçişleri Bakanı bu konuyla ilgileneceğini söyledi. İçişleri Bakanlığından arandık ama halen beklemekteyiz. Bu sorun gerçekten bizi yıpratıyor ve özüyor. 914 tane plaka çok ciddi bir rakamdır. Bu bir istihdam demektir. 20 tane fabrika açacağınıza, plakalarımızı verin. Halkımız için ciddi anlamda gelir kapısıdır." ifadelerini kullandı (İLKHA)