• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
2 dakikada uçağa dönüşüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Uçan otomobilleri çocukluğunuzdan, uzak bir geleceği resmeden çizgi filmlerden hatırlıyor olabilirsiniz. O bahsedilen geleceği fazla beklemeyeceğiz gibi görünüyor. Uçan otomobil AirCar, 75 kilometrelik test uçuşunu 35 dakikada maksimum 170 kilometre hıza ulaşarak tamamladı.

143 DENEME YAPTI

Slovakya’daki Bratislava ve Nitra kentleri havaalanları arasında yapılan test uçuşu, bu uçan otomobil prototipi ile aşılan en uzun mesafe oldu. Araç, şimdiye dek 143 iniş ve kalkış denemesi gerçekleştirdi ve havada geçirdiği süre 40 saati aştı. 35 dakika süren 75 kilometrelik son test uçuşu, önemli bir aşama.

2 MİLYON EURO YATIRIM

AirCar, Slovak mucit Štefan Klein’in buluşu. Uçan otomobili üretmek yaklaşık 2 yıl sürmüş ve 2 milyon Euro’dan daha az bir yatırımla gerçekleşmiş. Motoru BMW, deposu yaklaşık 70 litre benzin alıyor, menzili ise 1000 kilometre. Hibrit araç, 2 dakika 15 saniyede otomobilden uçağa dönüşüyor ve 2 bin 500 metrelik irtifaya ulaşabiliyor. 200 kiloluk yükle havalanabilen AirCar, iki kişi taşıyabiliyor. AirCar, dikey kalkış yapamıyor ve bir piste ihtiyaç duyuyor.

1.5 TRİLYON DOLARLIK PAZAR

Geleceğin şehirlerinde geçen bilim kurgu filmlerinin ayrılmaz parçası uçan arabalara son yıllarda büyük yatırımlar yapılıyor. Uçan otomobil pazarının 2040 yılına kadar 1.5 trilyon dolarlık bir değere sahip olacağına dair öngörüler var. Uçan otoların, otoyolları da rahatlatacağı düşünülüyor.

Kaynak: İTO

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir