• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Washington Temsilcisi Beyan Samî Ebdulrehman, ABD’nin 2020 bütçesinde Peşmerge Güçleri’ne yapılacak yardım miktarının belirlendiğini, Kongrenin tasarıyı onaylamasını beklediklerini söyledi.
“ABD’nin Peşmerge Bakanlığı’nın reformlarını destekleme planı devam ediyor” diyen Beyan Samî Ebdulrehman, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti Washington Temsilcisi olarak biz de ABD’nin Iak ve Peşmerge Güçleri’ne desteğinin sürmesi için kongredeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2020 savunma bütçesinde yapılacak destek belirlenecek. Amerikan Kongre üyeleri ile Peşmerge Güçleri’ne yapılacak lojistik ve mali yardımın sürdürülmesi konusunda bizi desteklemeleri için istişare içerisindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kürdistan Bölgesi’nde son 24 saatte 3 bin 350 kişide Kovid-19 tespit edilirken, 13 kişi yaşamını yitirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq, İran Cumhurbaşkanı seçilen İbrahim Reisi'nin yemin törenine katılacak.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) resmi medyası, Lahur Şêx Cengî’nin suçluların yanı sıra yolsuzluğa bulaşmış kişilerle ilişki içerisinde olmakla ve onları yargıya teslim etmemekle suçlandığını belirtti.

KYB Eş Başkanı Lahur Şeyh Cengi, parti içerisinde yaşanan krizi kendisine karşı bir “komplo” şeklinde değerlendirerek tüm iç ve hukuki yolların tıkatıldığını savundu. Kendisinden Kürdistan’ı terk etmesi istendiğini dile getiren Şeyh Cengi, böyle bir kararı tanımayacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti Sağlık Bakanı, Kürdistan Bölgesi'nin Corona virüsünün büyük yayılma aşamasında olduğunu ve yüksek oranda vaka ve ölümlerin olduğunu söyleyerek vatandaşları sağlık talimatlarına uymaya çağırdı.

Komala Dadgeri lideri Ali Bapir japon Konsolu Erakwa Mikihiro’yu kabul etti. Görüşmede Irak-Kürdistan ilişkileri yanı sıra Kürdistan bölgesi ile Japon arasındaki ilişkiler konuşuldu.

Komala Dadgeri seçim işleri bürosu, önümüzdeki ekim ayında yapılacak Irak erken seçimleri hazırlıkları son merhaleye girdiğini, seçimde başarı sağlamak için önemli hazırlıklarının olduğunu belirtti.

YNK Eş başkanı Bafık Talabani Fransa'nın Irak askerlerinden sorumlu yetkilisi ile yaptığı görüşme sırasında: “YNK askerlerinin, askerlik yetkilerini şahsi işleri için kullanmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

PDK siyasi büro üyesi Hoşyar Zebari: “YNK içindeki değişiklikler kendi içişleridir, bizim müdahale etmemiz söz konusu olamaz” dedi.

Komala dadgeri sözcüsü Hakim Muhammed Hakim: “Ali Bapir, YNK’nin isteği üzerine Bafel Talabani ve Lahur Şeyhi Cengi'yi ziyaret etti. Soruna müdahale etmek için gitmedik. Sorun çok karmaşık olduğu için müdahalemiz fayda da vermeyecekti” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir