• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Konya'da 7 ferdi katledilen aileye taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aileye taziyelerini ileten Yapıcıoğlu, katledilenlere rahmet, acılı aileye başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.

Taziye ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, böyle acı olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yaşanan olayın sözün bittiği nokta olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Evet, tarih boyunca pek çok olay ve kavgalar yaşanmıştır. Tarih boyunca istenmese de maalesef öldürme olayları da olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Ama bu şekilde aynı aileden kadın ve çocuk demeden 7 kişinin topluca öldürülmesi gerçekten çok rastlanan bir durum değildir. Belki kelimenin tam anlamıyla sözün bittiği noktadır. Rabbim geride kalanlara sabırlar versin ve hayırlı ömürler ihsan etsin inşallah. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Gerçekten acı çok büyük. Zaten ölüm acıdır ama toplu olunca ve doğal yollardan olmayınca acı daha da katlanıyor. Bu ailenin acısına saygı duymak gerekir. Bu acıyı başka taraflara kanalize etmek, kendi çıkarları için kullanmak, en az bu cinayet kadar ahlaksızca bir şeydir. Umut ediyorum ve diliyorum hiç kimse o duruma düşmesin." dedi.

"Adalete olan inanç zedelenirse toplumsal anlamda da bunun yan etkileri olur"

"Adalet hiçbir şeye feda edilmez, hiçbir şeye feda edilmemelidir." diyen Yapıcıoğlu, "Temennimiz odur ki bu olay bütün ayrıntılarıyla bir an önce aydınlığa kavuşturulsun. Neyse ismi tam olarak konsun. Gerçek neyse yalın haliyle, bütün çıplaklığıyla ortaya çıksın.

Bütün kamuoyu bunu bilsin, bilmeye de hakkı vardır. Ancak bu şekilde bu olayda can veren vatandaşların ve onların geride bıraktığı acılı ailelerin hakkı korunmuş olur. Adalet hiçbir şeye feda edilmez, hiçbir şeye feda edilmemelidir. Adalete olan inanç zedelenirse toplumsal anlamda da bunun yan etkileri olur. Bu nedenle burada hem emniyet güçlerine hem de adli makamlara çok ciddi iş düşmektedir.

Öncelikle bu iş, olayı bütün yönleriyle açığa çıkarmak ve bunun sorumluları kimse maddi ve manevi bütün sorumlularından hesap sormaktır. Hak ettikleri ceza neyse ne eksik ne fazla tastamam vermektir. Bu vesileyle ben tekrar bu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. İnşallah bir daha böyle olaylar ne burada ne de dünyanın hiçbir yerinde yaşanmaz diye temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir