• DOLAR 32.452
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2439.894
  • ...
Türkiye orman  yangınlarıyla mücadele ediyor! İşte son durum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas Kavaklıdere ve Seydikemer ilçeleriyle Tunceli'nin Hozat ilçesinde orman yangınları sürüyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; ''Son 6 günde 35 ilde meydana gelen 130 orman yangınını kontrol altına aldık.'' denildi. 

Antalya'nın Manavgat ilçesinin Sırtköy Mahallesi'nde alevler evlere ulaştı. Mahalledeki evler bu nedenle tahliye edildi.  Gündoğmuş'ta  merkeze yakın iki mahalle boşaltılırken, bölgedeki ekipler alevleri kontrol almaya çalışıyor.

Bodrum Milas sınırında büyüyen yangında alevler Mazıköy'e dayandı. Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi’nde yangının etkisini arttırması ile önce yaşlılar ve çocuklar olmak üzere mahalle sakinleri, lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleri ile güvenli bölgelere tahliye edildi.

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir