• DOLAR 32.34
  • EURO 35.172
  • ALTIN 2242.228
  • ...
Adaylar KPSS ilk oturumunu kolay buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubunda (Genel Yetenek-Genel Kültür) ter döken Diyarbakır'daki adaylar, bu sene gerçekleşen sınavı kolay bulduklarını, sürenin ise yeterli olmadığını dile getirdiler.

Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Ava Aslan, üçüncü kez girdiği KPSS sınavının geçen seneye göre daha kolay olduğunu belirterek sınava daha çok çalışmadığı için hayıflandı. Aslan, bu sınavda puanların genel olarak yüksek olacağını tahmin etti.

Sınavlara çalışmasına rağmen, geçen yıla nispeten soruların zor olduğunu dile getiren Hakan Ateş, "Sınav evvelki yıllara benzemiyordu, sözde matematiği çok ilerletmiştim buna rağmen 12 soruyu yapabildim. Türkçe çok zor değildi ama biraz zorladı. İnşallah coğrafyayı doğru yapmışımdır. Çünkü matematik ve coğrafyaya çok emek verdim. Vatandaşlığı ise nasıl yaptığımı bilmiyorum. Tarih iyiydi." dedi.

Ateş, "Geçen sene matematik çok zordu. Bu yıl matematiği daha fazla ilerletmeme rağmen yine de çok iyi yapamadım. Özelikle ağırlıklı olarak çalıştığım matematik ve coğrafyaya odaklanırken eğitim bilimlerine yetiştiremedim, süre yetmedi. Dil bilgisini sıkıntı olarak gördüm, o da yetişmedi zaten. Türkçede paragrafı yapmışsak iyidir." ifadelerini kullandı.

Sınav performansının beklentilerine cevap vermediğini belirten Nevzat Ajde, "Sınav, açıkçası istediğim tarzda geçmedi. Matematik biraz kastı, güncel soruları yapamadım." şeklinde konuştu.

 

Genel kültür alanında zorlandığını ifade eden Tali Doğan, "Güncel sorularda ve sayısalcı olmama rağmen matematikte zorlandım. Çalışan biri olarak sınava çok hazırlanamadım, inşallah emeğimizin karşılığını alırız." dedi.

Sınava tam donanımlı olarak çalıştığını aktaran Şehmuz Zirek " Sorularda da zorlanmadım. Geçen sene Türkçede bayağı bir zorlanıyorduk. Matematik soruları ise bana geçen seneye göre daha kolay geldi ama zaman sıkıntısı vardı." ifadelerini kullandı.

Sosyoloji bölümü mezunu Medine Gösteriş ise, sınavda hem zor hem kolay soruların olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Her zamanki gibi şıklar arasında kaldık, yine çeşitli soruların iptal edileceğini düşündüğüm sorular var. Genel kültür, genel yetenek, matematik ve Türkçe her sene zorluyor. Yine Türkçede belirsiz şeyler vardı, Matematik de öyle. 2020'ye göre kolaydı ama 2019'a göre çok fark yoktu, belirleyici bir sınav olduğunu düşünmüyorum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir