• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Şırnak Havaalanı Haziran`da açılacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, ilçe ticaret odaları temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda iş adamı ile beraber Cizre-İdil arasında bulunan Düzova Köyü`nde yapımı devam eden Şırnak Havaalanı çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Yetkililerden bilgi alan Emin Dindar, basın mensupların sorularını cevapladı.
 
Şırnak Havaalanı`nın Haziran ayında hazır olacağını söyleyen Dindar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yanı sıra çok sayıda bakan ve iş adamlarıyla birlikte havaalanının açılışını yapacaklarını belirtti.
 
Dindar, havaalanı isminin Başbakan tarafından sürpriz olarak açıklanacağını belirterek, "Allah nasip ederse Haziran ayının sonlarına doğru hep birlikte gerek İstanbul`daki, gerek Ankara`daki, gerek Gaziantep`teki Şırnaklı, Cizreli iş adamlarımızla beraber ilk uçuşu gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse gelip açılışını yapacağız. Sayın Başbakan`ımızın çok büyük bir programı mani olmazsa kendisi de açılışa gelecektir. Bakanlarımızla Başbakan`ımızın katkılarıyla gelip açılışını yapacağız. Şırnak Havaalanı`nın çok güzel hizmet edeceğine inanıyorum. Çünkü sınır komşumuz olan Irak`ta bu havaalanımızdan yararlanacak. Dolayısıyla Mardin`de, Batman`da ve Siirt`te uçuş olmayan günlerde de havaalanımızdan yararlanacaklar. Sonuç itibariyle eskiden Diyarbakır`a uçakla indikten sonra Şırnak`a 3-5 saatte geliyorduk. Şimdi yarım saatte Şırnak il merkezinde oluruz. Şırnak Havaalanının halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah`ın izni ile açılışı da hep beraber yaparız" diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir