• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
ÖSYM Tercih Kılavuzu 2021 yayımladı! 2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite adayları zorlu bir dönemden geçerek YKS’ye girdi ve ÖSYM sınav sonuçlarını açıkladı. Şimdi ise adayların en dikkat etmesi gereken dönemlerden biri başladı. Bu süreçte üniversite adaylarının en çok merak ettiği konuların başında 2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılır? sorusu geliyor. Tercih Kılavuzu 2021 yayımladı.  İşte adayların işini kolaylaştıracak bilgiler…

2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılır?

Üniversite tercihi yapacak olan aday T.C kimlik no.su ve aday şifresi ile birlikte ÖSYM tarafından hazırlanan aday işlemlerinin yapıldığı sisteme giriş yaparak tercihlerinin son şeklini oluşturup ÖSYM’ye gönderecektir. Tercih için sisteme giriş yapılmasından sonra aday tercih listesini oluşturup, onayladıktan sonra tercih işlemi tamamlanabilmektedir. 2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusu da bu şekilde bir açıklamaya kavuşmuş olmaktadır. Her yıl üniversite sınavını başarı ile geçip tercih hakkı kazanan adaylara ÖSYM tarafından 24 tercih yapma hakkı tanınmaktadır. Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusunun yanıtı tercih dönemi öncesinde ÖSYM’nin web sitesinde tercih kılavuzu yayınlanarak adaylara sunulmaktadır. Bu nedenle tercih yapacak olan her adayın bu kılavuzu inceledikten sonra tercihlerini yapması gerekir.

2021 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

Üniversite tercihleri yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Üniversite tercihleri nasıl yapılır sorusu ile karşı karşıya kalan adaylar; öncelikli olarak kişilik özellikleri, ilgileri, yetenekleri doğrultusunda tercih etmeyi düşündükleri alanları belirlemelidir. Sırf puanı yettiğinden dolayı istemediği bir bölüme tercih listesinde yer vermemelidir.

  • TYT puan türünden 150 puan ve üzerinde başarı gösteren adaylar sadece iki yıllık (önlisans) programlar tercih edilebilir ya da özel yetenek sınavı ile öğrenci alan dört yıllık (lisans) programlara bireysel olarak başvurabilir.
  • Özel yetenek sınavı ile değil de merkezi yerleştirme ile öğrenci alan tüm programlar için AYT ve YDT ile hesaplanan 4 puan türünden en az 180 puan alınmasını gerekiyor: SAY, SÖZ, EA, DİL
  • Kısaca, 2 yıllık ve özel yetenek sınavı için TYT'den en az 150 puan, dört yıllık bölümler için SAY, SÖZ, EA ya da DİL'den en az 180 puan gerekiyor.
  • Yukarıdaki koşulları sağlayamayanlar üniversiteye yerleşemeyecek.

Bir aday ÖSYM tarafından kendisine tanınan tercihte bulunma haklarının tamamını kullanmak zorunda değildir.

Adaylar tercih yapmayı düşündükleri bölüm ve programları belirlerken kılavuzda yer alan Özel Koşullar ve Açıklamalar kısmını dikkatlice okumalıdır.

Üniversite tercihleri nasıl yapılır konusunda yukarıda belirtilen ana maddelerin dışına çıkmadan oluşturulacak bir liste sizi hedefinize bir adım daha yaklaştıracaktır bunu unutmayın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir