• DOLAR 33.924
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2816.36
  • ...
Kürdistan'dan kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin yeni Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay’ın da katıldığı görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın Türkiye’yle ilişkileri ele alınırken, her iki taraf da ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Mesud Barzani, Hewraman bölgesinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Barzani, “Hewraman, her zaman kültür, edebiyat, tarih, mücadele, siyaset ve Kürdistan kurtuluş hareketinde gözle görülür bir rolü olan Kürdistan’ın önemli bir bölgesi” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde son 24 saatte 3 bin 468 Covid-19 vakası tespit edildi. 1277 kişi sağlığına kavuşurken, 19 kişi yaşamını yitirdi.
Irak Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 66 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaydettiği, 13 bin 515 yeni vaka tespit edildiği aktarıldı.

Duhok Valisi Elî Teter, kentteki vaka sayılarının artmasının devam etmesi hainde sokağa çıkma yasağı ilan etmeye mecbur kalacaklarını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı, aralarında 2 üst düzey liderin de olduğu IŞİD’li bir grubun yakalandığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu, Erbil’in Soran ilçesi ile Duhok’un Zaho ilçesinin bağımsız idare olmasına karar verdi. 

Mesud Barzani Asuri Doğu Kilisesi Patriği'nin vefat eden kız kardeşi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri, 59 adet Hummer tipi zırhlı araç, nakliye aracı ve ambulansı Peşmerge Bakanlığı’na teslim etti.

Erbil Valiliği, kaymakamlara resmi dairelerine giren her ruhsatsız silahı güvenlik yetkililerine bildirmeleri çağrısında bulundu.

Şengal Kaymakamı Mehma Xelil’de, PKK’nin çok tehlikeli oyunlar oynadığını, Şengal’deki güçlerini Kandil’e, Kandil’deki güçlerini de Şengal’e gönderdiğini belirterek, bunun birileri tarafından kendilerine yüklendikleri rol olduğunu belirtti. “Buralarda bulunan savaşçı güçlerden bazıları çokça tavırlar sergilerken Kandil’de eğitilenler bölgede yabancı güçlerin emellerini yerine getiriyorlar” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir