• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Müslümanları Koruyun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Sri Lanka Hükümeti`ne ülkede yaşayan Müslümanların haklarını koruması çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği`nden yapılan yazılı açıklamada, Sri Lanka Hükümeti`nden, Müslümanların can ve mal güvenliklerinin sağlanması için gerekli önlemleri alması istendi.

Ülkedeki farklı kesimler arasında sosyal barışın güçlendirilmesi için hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Sri Lanka`da dini ve mezhepsel bir çatışma ortamı oluşturmaya çalışanlara fırsat verilmemesinin önemine işaret edildi.

Açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve sivil toplum kuruluşlarından Müslüman halkın korunması konusunda Sri Lanka Hükümeti üzerinde baskı oluşturulması talep edilerek, ülkedeki Müslümanlara da şiddetten uzak durmaları ve haklarını yasal yollardan aramaları çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, hükümet yetkilileri ve ülkedeki Müslümanların temsilcileriyle görüşmek üzere Dünya Müslüman Alimler Birliği`nden üst düzey bir heyetin Sri Lanka`yı ziyaret edeceği bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir