Ayet okumak da suç oldu SKANDALLAR ÜLKESİ!
Kendini özgürlükler ülkesi olarak tanıtan Fransa, Müslümanlar için yasaklar ülkesi olmaya devam ediyor. Son dönemlerde Müslümanların yaşam alanlarını kısıtlayıcı yasa tasarısı ile sık sık gündeme gelen İslam düşmanı yönetim, ilgili tasarının yasalaşmasının hemen ardından birkaç skandal karara imza attı. Bir imamın Cuma günü hutbede okuduğu ayetin 'Cumhuriyet değerlerine aykırı' olduğu gerekçesiyle görevine son verilmesi Müslümanlar arasında infiale sebep oldu.
DIŞ HABERLER SERVİSİ
İslam düşmanı Fransa’da eleştirilere rağmen yasaya dönüşen Müslümanları hedef alan “Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” tasarısı, yeni bir skandala sebep oldu. Loire bölgesindeki caminin imamı, bayram namazı hutbesinde okuduğu ayet ve hadis “Cumhuriyet değerlerine aykırı” görüldüğü gerekçesiyle İslam düşmanı İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in emriyle görevinden alındı.
PEYGAMBER EŞLERİNE HİTAP EDEN AYETLERLE BİR HADİS DE “CİNSİYET EŞİTLİĞİNE AYKIRI” GÖRÜLDÜ
Bir başka cami imamı da vaazındaki ifadeler “cinsiyet eşitliğine aykırı” görülerek görevinden alındı, Roubaix Camisi Kovid-19 salgınının başından bu yana kadınların alınmadığı iddiasıyla Bakanlığın hedefinde bulunuyor.
Saint-Chamond Ulu Camisi'nin imamı, bayram hutbesinde verdiği vaazda Ahzab Suresi'nden İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’in eşlerine hitap eden ayetlerle bir hadis paylaştı.
Cumhuriyetçiler Partisinden Belediye Konseyi üyesi Isabelle Surply’in vaazın videosunu internette paylaşmasının ardından İslam düşmanı İçişleri Bakanı Darmanin, "bu ifadeleri kabul edilemez bulduğu" ve "cinsiyet eşitliğine aykırı gördüğü" gerekçesiyle Loire Valiliğinden imamın görevine son verilmesini ve oturma izninin yenilenmemesinin sağlanmasını istedi.
Komor Adaları kökenli İmam Mmadi Ahamada, ertesi gün Le Progres sitesine yaptığı açıklamada, vaazdaki ifadelerinin ve ayetlerin sadece bir kısmının alınıp bağlam dışı kullanıldığını belirterek, “Kızlarımız evde durmak zorunda değiller, doktor, mühendis ya da pilot oluyorlar” dedi.
İMAMIN GÖREVİNE SON VERİLDİ
Bu durum karşısında daha fazla dayanamayan Cami yönetimi de geri adım atarak, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda imamın görevine son verildiğini bildirdi.
Loire Valiliği de imamın oturma iznini yenilememe üzerinde çalışıldığını bildirdi.
HAUTS-DE-SEİNE VİLAYETİNDE DE BİR İMAMIN GÖREVİNE SON VERİLDİ
Hauts-de-Seine vilayetindeki Gennevilliers Camisi'nde 4 Haziran’da verdiği vaazda bazı Müslüman kadınların giyim tarzını eleştirmesi "cinsiyetçilik" olarak görülen İmam Mehdi’nin de görevi İslam düşmanı Darmanin’in emriyle sonlandırıldı.
Söz konusu vaazdan 13 Haziran’da haberdar olan Darmanin, valiliğin konuya dair cami yönetiminden açıklama ve “cinsiyet eşitliğine aykırı” ifadelerin artık vaazlarda yer almamasını sağlayacak önlemler almasını istemesi direktifini verdi.
İslam düşmanı Darmanin, ayrıca validen olaya bizzat dahil olmasını ve “Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” adlı yasanın izin verdiği yeni araçları kullanarak benzer bir vaaz tekrarlanırsa caminin faaliyetlerini askıya almasını istedi.
Hauts-de-Seine Valiliğinin geçen hafta düzenlediği toplantının ardından Gennevilliers Camisi imamının görevine son verildi.
İSLAM DÜŞMANI DARMANİN’DEN “SAVAŞACAĞIZ!” AÇIKLAMASI
İslam düşmanı İçişleri Bakanı Darmanin, imamların görevlerinin sonlandırıldığı bilgisini Twitter hesabından yaptığı, “Talebimle, Hauts-de-Seine ve Loire’da kabul edilemez vaazlar veren 2 imamın görevine son verildi. Cumhuriyetin kurallarına ve değerlerine karşı çıkanlarla yorulmadan savaşacağız.” açıklamasıyla paylaştı.
Salgın döneminde kadınların alınmadığı öne sürülen cami İçişleri Bakanlığının hedefinde
Le Figaro gazetesi, İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başından bu yana kadınların alınmadığı iddia edilen Roubaix Camisi'ni hedefe koyduğunu yazdı.
Gazetenin haberinde North vilayeti idaresinin, konuyla ilgili cami yönetiminden açıklama beklediği ifade edildi.
Avrupa'nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip Fransa'da bugün yasalaşan “Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” kanununda tüm derneklerin bu prensiplere saygılı olmayı taahhüt etmesi gerektiği belirtiliyor.
"İÇİŞLERİ BAKANI İSLAM'A KARŞI NEFRET DOLU"
İnsan hakları savunucusu avukat Sefen Guez, Fransa İçişleri Bakanı'nın imamları hedef almasına ve validen imamı görevden alması talebine ilişkin Twitter'dan "Saint-Chamond Camisi gösterdi ki Fransa'da imamları valilik göreve atıyor." açıklamasıyla karara tepki gösterdi.
Medya uzmanı Sylvain Tirreau da Darmanin'in İslam'a karşı nefret dolu olduğunu ve Müslümanlara karşı girişimlerinden vazgeçmediğini gördüğünü ifade etti.
Diğer yandan İmam Mmadi Ahamada'ya destek için Fransa'da imza kampanyası başlatıldı.
MÜSLÜMANLARIN ÖTEKİLEŞTİREN TASARI YASALAŞTI
Fransa'da, Müslümanların ötekileştirildiği gerekçesiyle eleştirilen "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" adlı tasarı, Ulusal Meclis'teki nihai oturumda oylanarak yasalaştı.
İslam düşmanı İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, Twitter hesabından, parlamentonun söz konusu yasa tasarısını kabul ettiğini açıkladı.
Darmanin, "Kendimize Cumhuriyetin değerlerini sorgulamak için dini öne sürenlerle mücadele için araçlar sağlıyoruz." ifadesini kullandı.
Senatonun salı günü yaptığı oturumda reddettiği tasarı, yasalar konusunda son söze sahip Ulusal Meclis'te oylandı. Tasarı, 19'a karşı 49 oyla kabul edilerek yasalaştı.
Sağ partiler yasayı "İslamcıların üzerine yeterince gitmediği", sol partiler ise "Anayasayı ihlal ettiği" gerekçesiyle Anayasa Konseyine taşıyacaklarını duyurdu.
İSLAM KARŞITI YASANIN İÇERİĞİ
Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele olarak tanıttığı, gelen tepkiler üzerine "Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren prensipler" olarak değiştirilen yasa, 3 yaşından itibaren tüm çocukların evde eğitim almasını engelliyor.
Müslüman ailelerin çocuklarına evde eğitim vermek için yetkili kurumlardan izin alması gerekiyor. Okul çağındaki her çocuğa ulusal okul numarası verilecek. Böylelikle özellikle kız çocuklarına evde eğitim veren Müslüman ailelerin devlet tarafından takibi kolaylaşacak.
Camilere yurt dışından gelen fonlar denetlenecek. 10 bin Euro'yu aşan yabancı maddi destekler kaynak beyanına tabi olacak. Ayrıca, özellikle camilerin yıllık hesapları kanuni denetçi tarafından denetlenecek.
İnternette nefret söylemi ile mücadelenin sertleştirilmesini öngören yasa, Türkiye gibi ülkelerin DİTİB gibi dernekler üzerinden Fransa'daki cami ve dernekler üzerindeki nüfuzunun sınırlandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeriyor.
Cinsi sapkınlığa yönelik eleştirilerde bulunan ibadet yerleri kapatılacak. Fransa kanunlarına göre bir üyesi tarafından bile olsa işlenen "suç" derneğin kapatılması için yeterli olacak.
Devletten maddi destek alan dernekler Fransa'nın sözde medeni değerlerine saygı gösterme taahhüdüne tabi olacak.
Müslüman kadınların erkek doktorlara veya Müslüman erkeklerin kadın doktorlara muayene olmayı reddetmesi suç haline getirilecek.
Çok eşli yabancılara oturum izni verilmeyecek. Çok eşli kişilerin oturum izni iptal edilebilecek. Birden çok sevgiliye sahip olan kişiler ise herhangi bir yaptırıma tabi olmayacak. Sağlık çalışanlarının, "bekâret sertifikaları" vermeleri yasaklanacak.
Devleti temsil eden, devlet hizmeti sunan sözleşmeli özel şirketler de dâhil olmak üzere herhangi bir kişi veya kuruluş, "laiklik ilkelerini ve kamu hizmetinin tarafsızlığını" sağlamak zorunda olacak. Örneğin halka açık yüzme havuzları, dini gerekçelerle kadınlar ve erkekler için ayrı saatlerde olmayacak.
Ayrıca yasada "inancı nedeni ile tamamen veya kısmen farklı bir uygulamadan yararlanmak için bir kamu görevlisi veya kamu hizmetini ifa etmekle yetkili bir kişiye karşı tehdit, şiddet veya her türlü sindirme eylemi kullanan kişilerin 5 yıl hapis ve 45 bin Euro para ile cezalandırılmaları" öngörülüyor.