• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Hamas'tan  "şok edici ve kabul edilemez" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, kararın Filistin topraklarındaki işgalin meşruiyetini güçlendirdiğini, işgalcilere Filistin halkının haklarından daha fazlasını gasp etme ve cinayetlerini sürdürme fırsatı verdiğini ifade etti.

Kararın sömürgecilik ve ırkçılık sebebiyle uzun yıllar eziyet çeken ve hâlâ da çekmekte olan Afrika ülkeleri tarafından alınmış olmasının üzüntü verici olduğunu dile getiren Hamas, “Afrika ülkelerinde özgürlük ve bağımsızlık yolundaki haklı mücadelemizin doğal uzantısını görüyorduk ve hâlâ da görüyoruz. Afrika ülkelerinin güçlü ve kesintisiz desteğini bekliyoruz” dedi.

Hamas Hareketi, işgal rejiminin Afrika Birliği’nden kovulmasını; hakka ve adalete boyun eğinceye, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını ve mültecilerin tehcir edildikleri topraklarına geri dönmelerini kabul edinceye kadar İsrail’e yaptırım uygulanmasını istedi.

İşgal rejimi Dışişleri Bakanlığı, 22 Temmuz’da İsrail’in bir kez daha Afrika Birliği’ne gözlemci ülke olarak katıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in Etiyopya Büyükelçisi Aleligne Admasu, 2002’den beri ilk kez Afrika Birliği’ne gözlemci üye olarak kabul mektubunu sundu” ifadesine yer verildi.

Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir