• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Putin, Tacik liderle ikinci kez görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

Tacikistan lideri Emomali Rahmon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin konularından biri Afganistan'daki durumun ağırlaşmasıydı. Tacik liderin basın servisi, tarafların bu yönde ek önlemler almayı kabul ettiğini söyledi.

Rahmon ve Putin, Afganistan İslam Cumhuriyeti'ndeki durumun gelişiminin kritikliğine dikkat çekti. Devlet başkanları, mevcut durumda bağları güçlendirmenin yanı sıra bu yöndeki eylemlerin yakın koordinasyonunu sürdürmenin gerekli olduğu konusunda anlaştılar.

Taraflar, Rus liderin Tacikistan ziyaretinin hazırlıklarını da ele alarak, ülkeler arasındaki işbirliğinin büyük potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.

Aynı gün, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Rus makamlarının Tacik-Afgan sınırında bir karakol inşasında Duşanbe'ye yardım etme niyetinde olduğunu söyledi.

Rakhmon ve Putin arasındaki önceki telefon görüşmesi 5 Temmuz'da yapılmıştı. Ardından Rusya lideri, Tacikistan meslektaşına gerekirse Afganistan İslam Cumhuriyeti'ndeki duruma yönelik endişelerini gidermek için yardım edeceğine söz verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir