• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Tüm İsrail Hapishanelerinde Açlık Grevleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - Filistin Esirler Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Ramon ve Nefha hapishanelerinde gardiyanların kötü muamelesini protesto etmek için 50 kişiyle başlayan açlık grevinin, Ebu Hamdiye`nin ölümünden sonra diğer hapishanelere de yayıldığı belirtildi.

Kurul, İsrail hapishanelerinde kötü muameleye maruz kaldığı için açlık grevi yapan mahkumlar için, Arap ve Müslüman ülkelere yardım çağrısında bulundu.

Bi`r Seba (Beersheva) hapishanesinde mahkumların, açlık grevine başladıkları için hücrelerinden çıkması, elektrik ve sıcak su kullanmaları yasaklanmasına rağmen greve devam ettikleri açıklandı.
İsrail hapishanelerindeki kötü muamelenin devam etmesi durumunda açlık grevinin de devam edeceğini belirten yetkililer, daha önce benzer açlık grevlerinin 255 gün sürdüğünü hatırlattı.

Kanserden 64 yaşında hayatını kaybeden ve tıbbi ihmale maruz kaldığı iddia edilen Filistinli mahkum Ebu Hamdiye`nin ölümünün ardından, Gazze Şeridi`nde ve Batı Şeria`da gösteriler düzenlenirken, Batı Şeria`da genel grev ve yas ilan edildi.

Naaşı ailesine bugün teslim edilmesi beklenen Ebu Hamdiye`nin ölümü, Filistinli tutuklu Arafat Ceradat`ın ardından İsrail hapishanelerindeki ikinci şüpheli vaka olarak görülürken, devam eden açlık grevlerinin 3`üncü İntifada`nın kapısını açtığı yorumları yapıldı.

İsrail başbakanlığı ise cezaevlerindeki Kızılhaç kontrolünün ve mahkumların tedavisinin düzenli olarak devam ettiğini açıkladı.

-Esnaf kepenk kapattı-

Açlık grevi yapan mahkumlara destek için düzenlenen gösteriler pek çok bölgede etkisini gösterdi. Şehir merkezlerinde esnaf, İsrail`in mahkumlara kötü muamelesini protesto etmek için kepenk kapatırken, Filistinli Öğretmenler Birliği de açlık grevine destek verdiklerini bildirdi.

Öte yandan İsrail ordusunun Batı Şeria`nın el-Halil, Beytüllahim ve diğer bölgelerindeki gösterilerde 9 Filistinliyi göz altına aldığı, tutuklananlar arasında 15 yaşında bir çocuğun da bulunduğu bildirildi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir