• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Mali’de 32 bin 500 ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mali'nin başkenti Bamako'da vekalet verenlerin isimleri okunarak kurbanlıklar kesiliyor.

Kurban etlerinin bir kısmı, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin partner kuruluşunda gönüllü olarak görev yapan ekipler aracılığıyla kırsaldaki ailelere teslim edildi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mali Sorumlusu Hüseyin Akekmek, Mali'nin dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye’den vekalet alınan 325 büyükbaş hayvanı 2 günde keserek genellikle kırsal kesimdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade eden Akekmek, “Cansuyu olarak burada 15 senedir kurban eti dağıtıyoruz. Her yardım kampanyasında da önemli bir sayıda aileye ulaşıyoruz. Bizlere kurbanlıklarını bağışlayan hayırseverlerden Allah razı olsun. Dünyanın farklı coğrafyalarına bizlere emanet edilen kurbanlıkları ulaştırmak için buradayız. Bize emanet edilen 325 kurbanı gerçek ihtiyaç sahibi geneli de kırsal kesimde olan 32 bin 500 kişiye ulaştırdık” dedi.

Derneklerinin Mali'de su kuyuları açtığını, ramazan ayında kumanya yardımı yaptığını ifade eden Akekmek, “Müslüman olan bir ülkede su sıkıntısı had safhada, o nedenle insanların ihtiyaçlarını karşılayabileceği suyu sağlıyoruz. Mali Bamako’da 2 yıl boyunca 245 kuyu açtık. İnsanların ihtiyaçlarını bir nebze olsun yapabilmek için ellimizden gelen gayreti sarf ediyoruz “diye konuştu.

Derneğin yardım dağıttığı merkeze bağlı Samanko köy sakini Fatoumata Diarra da derneğin her yıl köylerine gelerek yardımda bulunduğunu, bu yıl da yapılan yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Diarra, “Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimiz bize kurban eti getirdi, 8 nüfuslu bir aileyiz ve burada iş bulmak zor, o nedenle çok fazla et alamıyoruz. Yapılan yardımlarından dolayı kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir