• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
`Bu topraklarda kardeşlik asla bozulmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bazı programlara katılmak üzere Siirt`e gelen Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, Merkez İmam Hatip Lisesini de ziyaret etti. Okulun Konferans Salonunda doğru tarih bilinci elde etmek için neler yapılması gerektiği ile ilgili bir konuşma yaptı.

Tarihin doğru öğrenilebilmesi için doğru kaynaklara yönelmek ve ciddi bir araştırma içinde olmak gerektiğine vurgu yapan Uğurluel, "Tarihi magazin havasında ve ciddiyetten uzak bir şekilde anlatan filmlerden ve dizilerden uzak durmanız gerekir. Doğru kaynaklardan ve bizzat araştırarak öğrenmeniz daha doğrudur" dedi.

Diyarbakır`ın ve Cizre`nin önemine dikkat çeken Uğurluel, "Cizre yüzyıllar boyunca bir ilim merkezi oldu, ancak Moğol istilası ile birlikte bu medeniyetin yok oldu. Tarihimizde Cezeri diye bilinen alimlerin hepsi de Cizre`de yetişmiş büyük alimlerdendir. Tarih, doğru kaynaklardan öğrenilmezse, bu tür detaylar fark edilemez. Bu topraklarda yüz yıllardır insanlar, birlikte kardeşçe yaşadı. Her karışında şüheda ve evliya yatıyor. bu kardeşlik bozulmadan devam edecektir" şeklinde konuştu.

Öğrencilerle sohbet eden Uğurluel, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 
 
M. Fatih Akgül - İLKHA
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir