• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Cizre Umut Kervanı ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı'nda kurban organizasyonuyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan Cizre Umut Kervanı, yetim ve muhtaç ailelere umut olmaya devam ediyor.

Kurban kesim çalışmaları hakkında bilgi veren Cizre Umut Kervanı Derneği Başkanı Adar Aşut, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu ve organize bir şekilde kurbanlarımızı kestik. Elhamdülillah üye ve gönüllerimiz bayramın 2'nci günü sabah namazının ardından fakirlere et ulaştırabilmek için kurban kesim alanına geldiler. Burada yaptığımız kesimleri poşetleyip daha önce komisyonumuzun tespit ettiği yardıma muhtaç ailelere kurban etlerini ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Aşut, “Kurbanlar hijyenik ortamda kesilerek paketleniyor. Kesim işleri devam ederken bir ekip de daha önce tespit etiğimiz yetim, fakir ve yoksul ailelere kurban etlerini dağıtmaya başladı.” dedi.

“Kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olalım”

Geleneksel hale getirilen toplu kurban kesimi ve dağıtımının üye ve gönüllülerinin büyük gayret ve fedakârlıkları sonucu gerçekleştiğini ifade eden Aşut, “Üye ve gönüllülerimizin aylar öncesinden büyük fedakârlıklarla yaptığı çalışmalar elhamdülillah sonuç verdi. Bu yıl 158 küçükbaş, 3 büyükbaş olmak üzere 161 kurban kestik. 2 kilogramlık poşetler halinde yüzlerce yardıma muhtaç aileye ulaştırdık. Bizim derdimiz bayramı Müslümanlarla beraber yaşamaktır. Mesai bitimi yok bizde. Gece yarısı da olsa bizim için sıkıntı değil. Yeter ki Müslüman kardeşlerimizin yüzünü güldürüp sevinçlerine ortak olalım.” şeklinde konuştu.

Hayırseverlere teşekkür eden Aşut, “Kurban bağışlayan hayırseverlere ve aylar öncesinden hazırlıklara başlayıp kurban kesimi ve dağıtımında büyük fedakârlıklar gösterip, kesim ve dağıtım başta olmak üzere, hizmet eden bütün üye ve gönüllülere teşekkür ediyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum.” dedi. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir