• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Ebu Hamdiye`nin Şehadetinden Abbas da Sorumlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın Han Yunus`taki sözcüsü Hammad Er-Rakab, esir Meysere Ebu Hamdiyye`nin işgal zindanlarında şehadetinden işgal yönetimi kadar direniş güçlerinin elini kolunu bağlayan Batı Yaka yönetiminin de sorumlu olduğunu söyledi.

Er-Rakab, Ebu Hamdiyye`nin işgal zindanlarında hayatını kaybetmesini protesto için Hamas Hareketi`nin çağrısıyla Han Yunus`ta düzenlenen mitingte konuştu. On binlerce Filistinlinin katıldığı mitingte işgal rejiminin esirlere yönelik ihlallerini protesto eden sloganlar atıldı.

65 yaşındaki kanser hastası Filistinli esir Meysere Ebu Hamdiyye, işgal yönetiminin uyguladığı tıbbi ihmal politikası neticesi gerekli tedavi imkanı sunulmadığı için cezaevinde hayatını kaybetmişti.

Batı Yaka`daki güvenlik birimlerinden direniş güçlerinin elini serbest bırakmasını isteyen Er-Rakab, Filistin uzlaşısının sağlanması için Hamas Hareketi`nin elini Fetih`e uzattığını söyledi.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ebu Tarık El-Mudellel de, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin serbest bırakılmalarını sağlamak için yeni bir strateji belirlenmesini istedi. El-Mudellel, Hamas ve Fetih hareketlerini esirlere destek için uzlaşıyı bir an önce gerçekleştirmeleri çağrısında bulundu.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir