• DOLAR 32.534
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2492.129
  • ...
Kurban kesmenin sevinci yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı'na ulaşmanın mutluluğu ve sevinci yaşanırken vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın etti.

Kurban ibadetini yerine getirmek için Kurban Bayramı namazını kıldıktan sonra kesim alanlarına yakın bölgelerde kurulan hayvan pazarlarından kurbanlık alan vatandaşlar, kurbanlarını tekbirler eşliğinde kestiler.

 

Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren belediyeler tarafından kesim alanlarına gelerek kurban ibadetlerini yerine getirdi.

Kurban Bayramı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Covid-19 salgını gölgesinde geçirilirken kurban satış ve kesim alanlarında önlemler hazırlandı.

Pazar ve kesim girişlerinde sıkı tedbirler alınırken kurbanlıklarını kesim alanlarına getiren vatandaşlar, kurbanlarını kestikten sonra evlerinin yolunu tuttu.

Kesim alanlarında bazı vatandaşlar kurbanlarını kendileri kesmeyi tercih ederken bazı vatandaşlar da kesim alanına gelen kasaplara kurbanlarını kestirdi.

Kurban kesim alanlarında da kurban kesme yoğunluğu yaşanırken kasaplar kurbanları hızla kesmek için ter döktü.

Kurban Bayramı’na ulaşmanın ve kurban ibadetini yerine getirmenin sevincini yaşayan vatandaşlar, bayramların Allah’ın lütfuyla ihya edilen sevinç günleri olduğuna dikkat çekti.

Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemine hayırlar, Müslümanlar içinde birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden Mahmut Yolcu, kurbanını kestiği ve bu dini vecibesini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Kurban ibadetinin önemine dikkat çeken Yolcu, “Kurban ibadeti Hazreti Adem'in oğulları Habil ile Kabil’den bu yana Hazreti İbrahim, Hazreti Hacer ve Hazreti İsmail'in fedakarlığının neticesidir. Allah (Celle Celaluhu) Kurban Bayramı’na ulaşmayı bize nasip etti. Allah'a (Celle Celaluhu) sonsuz hamdü senalar olsun. Gerçekten çok mutluyuz. Kurban kesmek ayrı bir mutluluk ve heyecan vericidir. Kurban hizmetinde çalışmak bize daha ayrı bir mutluluk veriyor. Cenab-ı Allah Kurban Bayramı’nı İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile eylesin.” dedi.

Kurban ibadetini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Mehmet Faruk Eryoldaş ise, “İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Allah (Celle Celaluhu) bize kurban kesmeyi nasip etti. kurban kesenler kesmeyenlere yardım etsin. Allah (Celle Celaluhu) bize bugünü gösterdiği için bir mutluluk ve sevinç içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

İslam ümmetinin Kurban Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladığını belirten Said Yücel de, “Öncelikle herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun. Kurban kesmek bir ibadettir ve bu duyguyu maneviyatla yaşamak çok müthiş bir duygudur. Çok şükür kurbanımızı kestik. Kurban üçe bölünür. İnşallah kestiğimiz kurbanın etinden dağıtacağız, hayrımızı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kurban kesenlerin sayısında azalma yaşandığını belirten Mehmet Çeliktürk de kurban kesenlerin etlerini kesmeyenlerle paylaşması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir