• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlamalar ve uygulanan tedbirler nedeniyle çok zor günler geçiren pastane işletmecileri, kayıplarının bir kısmını bayram alışverişiyle telafi etmeyi hedefliyor.

Kurban Bayramı'na arifesinde pastaneciler tatlı hazırlık telaşını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bayramların vazgeçilmezi olan baklava, kadayıf, kurabiye ve benzeri birçok tatlı tezgâhlardaki yerini aldı.

İşletmeler her yıl olduğu gibi bu yılda tatlı siparişlerine rağbetin çok olduğunu ifade etti.

Tatlı fiyatlarında herhangi bir değişikliğin olmadığını belirten pastane işletmecileri, bayram öncesi aldıkları siparişleri hazırladıklarını söyledi.

“Tatlıya talep arttı”

Bayram için tatlı siparişleri aldıklarını ifade eden pastane işletmecisi Hadi Kümet, “Tatlı satışlarımız şu anda gayet iyi. Normalleşme sürecinin başlaması ile tatlıya talep arttı. Kısıtlamalardan dolayı geçen bayramlarda işlerimizin düşmesiyle birçok sıkıntı yaşadık. Uzun bir aradan sonra kısıtlamaların kalması bizi rahatlattı. Hazırladığımız tatlıların yüzde 80’i sipariştir. Geriye kalan tatlıları da gelen müşterilerimiz boş gitmesin diye hazırladık. Şu anda hem biz hem de müşterilerimiz gayet memnunuz. Tatlı fiyatları geçen seneye göre az da olsa artış olsa da biz bunu müşterilerimize yansıtmadık.” diye konuştu.

“Satışlarımız iyi durumda”

Bir diğer tatlı satıcısı İbrahim Kavak, “Geçen bayrama göre daha iyi hareketlilik var. Salgına karşı aşıların yapılmasıyla halk biraz daha rahatlayıp bayram alışverişini daha rahat yapmaktadır. Ramazan Bayramı’na göre tatlı satışlarımız daha iyi durumda. Bayrama 10-15 gün öncede tatlı siparişlerimiz oluyor. Duruma göre biz de burada taze tatlılarımızı yapıp gelen müşterilerimize sunuyoruz. Aşının yapılması ile birlikte satışlarımızda arttı. Geçen bayrama göre halk daha fazla tatlı almaya başladı. Tatlı fiyatlarımız bir önceki bayramla hemen hemen aynı.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız