• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Mahalleye Yürüyen Merdivenle Çıkıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Karabük`ün Yenişehir, Şirinevler ve Adatepe mahallesinde yaşayanlar, yüksek tepeye kurulu mahallelerindeki evlerine ulaşmak için dik yokuşları tırmanmaktan, belediyenin yürüyen merdiven projesi sayesinde kurtuldu.

Kış şartlarında da çalışan ve 3 bölümden oluşan yürüyen merdiven sayesinde kent merkezinden, bu mahallelerde bulunan 2 hastane ve 7 okula da ulaşım daha kolay sağlanacak.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinden 3 mahalle ile okul ve hastanelere gidecek vatandaşların daha önce yaklaşık 200 merdivenli dik bir tepeyi aşmak zorunda kaldıklarını, yaptıkları proje ile artık bu soruna son verdiklerini söyledi.

Yaşamın ucuz ve modern olduğu bir kent hayali ile çalışmalara başladıklarını ifade eden Vergili, ``Daha önce ulaşımı zor bir mahalleye asansör yaptık. Şimdi bu yürüyen merdivenler. Bir mahallemize yatay asansör inşaatı devam ediyor. 3 mahalle arasında asma yürüme yolu projemizde var. Kentin yaşam standardını yükseltiyoruz. Bu yatırımlarımız halkımız tarafından mutlulukla karşılanıyor`` diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir