• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İNHAP`tan Ahlaksız Yarışmaya Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Diyarbakır`da düzenlenecek "Dünya Medeniyetler Kraliçesi" adlı yarışmaya tepkiler gelmeye devam ediyor. Kutlu Doğum ayına denk gelen günlerde sahabeler şehri olarak bilinen Diyarbakır`da böyle bir etkinliğin yapılması İslami STK`ların sert tepkisine neden oldu.
 
Kutlu Doğum ayına girilen bu zamanda tamamen ahlaksızlığı ve hayâsızlığı yayma amacı güden yarışmayı sahabeler şehri Diyarbakır`a ve onun dindar halkına bir hakaret olarak kabul ettiklerinin belirtildiği İNHAP açıklamasında, İslamı ve şiarlarını her zaman sahiplenen bölge Müslümanları arasında ahlaksızlığın yaygınlaşması amacını taşıyan bu tür programların planlanmış bir projenin ürünü olduğu ifade edildi. Açıklamada, Kutlu Doğum ayında böyle bir yarışmanın düzenlenmesi tesadüfi olmadığı gibi İslam`a ve onun şiarlarına tahammülsüzlüğün bir göstergesi olduğu dile getirilerek "Bu yarışmayı telin ediyoruz." denildi.
 
Süha Özgermi`nin bu yarışmayla ilgili, " Diyarbakır için söylenen acı sözleri tatlıya çevirmek istiyoruz ve barışa katkı sunmak istiyoruz" sözlerini hatırlatan İNHAP, "Soruyoruz bu etkinlik Diyarbakır`ın hangi derdine derman olacak, işsizliği mi azaltacak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı mı sunacak yoksa yoksulluk oranını mı düşürecek? Bunu başta Diyarbakırlı hemşerilerimiz olmak üzere Müslüman halkımızın takdirine bırakıyoruz" açıklamasında bulundu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir