• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gözleri doğuştan görmeyen Suriyeli yetim çocuk tedavi için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Arnavutköy ilçesinde bulunan yetimhanede anneleriyle birlikte kalan 34 yetim çocuk, hayırseverlerin desteğiyle hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Biri kız (Mümine) biri erkek (Mustafa) 2 çocuğuyla birlikte 2 yıl önce Türkiye'ye oğlunun tedavisi için gelen Zeynep el-Kurdi, oğlu Mustafa'yı birçok hastaneye götürmesine rağmen hastalığının teşhis ve tedavisi için tam anlamıyla bir sonuca varamadı.

Kimi doktorların Kornea, kimisinin ise Retina Bozukluğu olarak nitelendirdiği hastalık için hastane hastane dolaşan el-Kurdi, bir yıl önce çocuğunun bir gözüne Kornea nakli yapıldığını ancak tedavinin sonuç vermediğini söyledi.

Doktorlardan net bir cevap alamadığı için çocuğuna yanlış tedavi uygulanabileceğinden korkan anne el-Kurdi, çocuğunun sağlığına kavuşarak diğer çocuklar gibi görüp oynayabileceği günleri hayal ediyor.

Oğlu Mustafa'nın sağlığına kavuşması için yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunan el-Kurdi, iyi bir hastanede alanında uzman bir doktor tarafından çocuğunun tedavi edilmesini istedi.

34 yetimin anneleriyle birlikte kendilerine ayrılan odalarda kaldığı yetimhanede, ayrıca 5 yaşındaki Zeynep Davut'un diş sağlığıyla, Yeman Abbas'ın da (5) göz sağlığıyla ilgili tedavi görmesi gerekiyor. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir