• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Mut`taki olaylarla ilgili soru önergesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mut`ta gerçekleştirilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını izleyen çevrecilerin ve vatandaşların, polis zor kullanılarak toplantının yapıldığı salondan dışarı çıkarıldığı iddiası TBMM`ye taşındı. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan`ın yazılı olarak cevaplaması için TBMM`ye soru önergesi verdi.

 

Atıcı yaptığı yazılı açıklamada, \"Mersin`in Mut ilçesinde yapılması planlanan Kayraktepe Barajı ve HES Projeleri ile ilgili yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını izleyen çevrecileri ve vatandaşlarımızı güvenlik güçleri zor kullanarak toplantının yapıldığı salondan dışarı çıkarmıştır. Salon dışına çıkarılan vatandaşlarımız hem kendilerinin salon dışına çıkarılmasını hem de ÇED toplantısını demokratik bir yolla protesto ederken, güvenlik güçlerinin ikinci bir şiddet ve kötü muamelesiyle karşı karşıya kalmışlardır. Yaşanan bu olaylar sırasında onlarca vatandaşımız yaralanmış ve çok sayıda vatandaşımız da gözaltına alınmıştır\" ifadelerine yer verdi.

 

Atıcı`nın, iddialar hakkında Başbakan Erdoğan`ın yazılı olarak cevaplaması için TBMM`ye verdiği soru önergesi ise şöyle;

 

\"AKP Hükümeti tarafından yapılan çalışmalardan memnun olmayan vatandaşlarımızın, demokratik haklarını kullanırken, güvenlik güçleri tarafından maruz kaldıkları tek taraflı şiddeti durdurmaya yönelik bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?

 

Güvenlik güçlerinin vatandaşlarımıza uyguladıkları şiddetin asıl amacının vatandaşlarımızı sindirmek ve korku imparatorluğu yaratmak için bizzat sizin talimatınızla yapıldığı iddiaları doğru mudur?

 

Mersin`in Mut İlçesi`nde ÇED toplantısı sırasında meydana gelen ve vatandaşlarımıza tek taraflı şiddet uygulayanlar ve bu olaylar yaşanırken seyirci kalan yerel yöneticiler hakkında adli ve idari bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir