• DOLAR 32.421
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2400.673
  • ...
Afganistan'da 9 ay önce kaçırılan çocuk için 2 milyon 500 bin dolar fidye istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Edinilen bilgilere göre Abdulrauf Mustafa, 253 gün önce evden okula giderken öğrenci servisini durduran polis üniformalı 4 çete üyesi tarafından kaçırıldı. Çocuğu ailesi Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve pek çok bürokrat ile görüşmesine rağmen devletin ilgili birimleri tarafından yapılan arama çalışmalarında Abdulrauf Mustafa'nın izine rastlanamadı.

Türkmenlerin ileri gelenlerinin Türkiye ve Azerbaycan başta olmak üzere Türki cumhuriyetlerden arama kurtarma çalışmaları için destek istedikleri ancak şimdiye kadar bir girişim yapılmadığı belirtildi.

Abdulrauf Mustafa'nın zincirlendiği görüntüler ortaya çıktı

Çocuğu ailesine ulaşan bir videoda Abdulrauf Mustafa'nın ellerinin zincirlendiği, gözlerinin bağlandığı, paylaşılan fotoğraflarda ise üzerinin soyulduğu ve kurtulmak için yardım çağrısı yaptığı görülüyor.

Fidye olarak 2 milyon 500 bin dolar isteniyor

Abdulrauf'un babası olan Muhammed Nebi Mustafa'nın Mezar-ı Şerif'te benzin istasyonu işlettiği, çocuğunu kaçıranların fidye olarak 2 milyon 500 bin dolar istedikleri öğrenildi.

Parayı ödeyebilecek durumu olmayan baba Muhammed Nebi, çocuğunun kurtarılması için yetkililerden yardım istediği ancak şimdiye kadar bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

Yine yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre tüm bu gelişmeler yaşanırken Muhammed Nebi Mustafa'nın evine silahlı saldırı yapıldığı ve evine el bombası atıldığı belirtildi.

Dünya Çocuk Hakları Derneği de yaptığı yazılı açıklamada kaçırılan Abdulrauf Mustafa'nın bulunması için MİT,  TİHEK ve Dış işleri Bakanlığına çağrıda bulundu.

18 Temmuz'da Afganistan İstanbul başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapılacak

Yaşanan olayın gündeme gelmesi ve çocuğun kurtarılması için Abdulrauf Mustafa'nın Türkiye'deki yakınları, birçok STK'nın desteğiyle 18 Temmuz Pazar günü saat 13.00'da Afganistan İstanbul Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapmayı planlıyor. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir