• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
`Lösemi hastası çocuklar Sivas tedavi olabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Mağdur ailelerin dile getirdiği "Sivas`ta çocuklarımızı tedavi edecek doktor yok" iddialarına İl Sağlık Müdürlüğü`nden cevap geldi.
 
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri,"Sivas Numune Hastanesinde çocuk hematoloji doktoru var. Hematoloğu Numune hastanesinden Cumhuriyet Üniversitesine görevlendirmemizi istiyorlar. Madem Üniversite hastanesinde yapabiliyorsa neden Numune hastanesinde yapamasın bu işleri?" diyerek, lösemi hastası çocukların numune hastanesinde de tedavi edilebileceğini söyledi.
 
Burada tek sıkıntının doktorun Cumhuriyet Üniversitesinde değil de Numune Hastanesinde olması olduğunu dile getiren yetkililer, "Üniversitedeki doktorun alanı da Çocuk Hematolojisiydi, aynı branş aynı doktor. Aynı imkan bizde de var. Onlar istiyor ki bizim doktorumuzu kendilerine görevlendirelim. Ama bu arkadaşımız mecburi kamu hizmetlisi olduğu için biz bunu vermek istemiyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi kendi doktorunu kendi bulsun" sözleriyle kendilerini savundu.
 
Öte yandan ailelerin araç sıkıntısına ilişkin Belediye tarafından konuyla alakalı gerekli çalışmaların başlatılacağı belirtildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir