• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Gaziantep'te “kurban yakalama timi” bayrama hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması ve sahiplerine teslim edilmesi için 5 araç ve 25 kişiden oluşan "kurban yakalama timi" kuruldu.

Aralarında veterinerlerin de bulunduğu 25 kişilik özel tim Kurban Bayramı boyunca kaçan kurbanlık hayvanları yakalayacak.

 

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kaçabilecek ve vatandaşlara da zor anlar yaşatabilecek kurbanlık hayvanlara karşı oluşturulan kurban yakalama timi, bu sene daha donanımlı olacak. Ana cadde ve ara sokaklara kaçıp, yerini saptamakta güçlük çekilen hayvanlar, eğitimli yakalama timi tarafından kurban sahibine teslim edilecek.

Yaklaşık bir ay boyunca fiziksel antrenman, hayvanın yakalanması, uyuşturucu tüfeğinin kullanılması gibi eğitimler alan tim, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde gerçekleştirilen tatbikatta, kaçan büyükbaş kurbanlık hayvanı kement ve uyuşturucu iğne yardımıyla yakaladı.

Bayram öncesi eğitimlerini sürdüren drone destekli özel tim, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yapılan tatbikatta, kement ve uyuşturucu iğne atan tüfekler kullanarak kaçan büyükbaş hayvanları yakaladı.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan tim, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bir ay boyunca özel eğitim aldı. Eğitimde, fiziksel antrenmanın yanı sıra, kement atma eğitimi ve uyuşturucu tüfeğinin kullanılması ile ilgili teorik ve pratik konular öğretilerek bayrama hazırlandı.

25 kişiden oluşan yakalama timinde bu sene veteriner hekimlerde görev yapacak. Kurbanlık etlerinde şüphe duyan vatandaşlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde görevli veteriner hekimlere gelip etlerini kontrol ettirebilecek.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaizantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, timin bu senede Kurban Bayramı’nda hizmet vereceğini belirtti.

Kurbanlık yakalama timinin Kurban Bayramı’nın son gününe kadar görev yapacağını bildiren Özsöyler, timin kaçan büyükbaş kurbanlık hayvanları yakalayacağını belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban yakalama timini hazırladıklarını ifade eden Özsöyler, özel timdeki personellerin bir aydan beri hazırlık yaptığını bildirdi.

“25 kişilik bir ekibimiz ve 5 tane de aracımız var”

Eğitim alan timin Kurban Bayramı’na hazır olduğunu belirten Özsöyler, “Özel timdeki arkadaşlarımız her gün düzenli olarak spor yapıyorlar. Danaları yakalama ile kement atma eğitimi aldılar. Bizde bu yıl 153 ihbar hattımıza bayram boyunca gelecek olan ihbarları değerlendirip kaçan dana ve düveleri yakalayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Geçen yıl yaklaşık 280 tane hayvanı yakalayıp sahiplerine teslim ettik. Bu yıl da yine 153 ihbar hattına gelen ihbarlar üzerine kaçan hayvanları yakalayacağız. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde giderek önce kementle yakalamaya çalışacak. Eğer dana çok agresif ise üfleme boruları veya uyuşturucu iğne atan tüfeklerle hayvanlara müdahale edecekler. Tabi veteriner hekimlerimiz de timlerin başında olacak hayvanı uyuşturacak olan iğnenin dozunu onlar ayarlayacak. Toplamda 25 kişilik bir ekibimiz var. 5 tane de aracımız var. 153 ihbar hattına gelen ihbarlar üzerine hareket edecekler. Kaçan her hayvanı yakalayıp sahiplerine teslim edecekler.” dedi.

Kurbanlıkların etlerinde şüpheye düşen vatandaşların da kendilerine başvurabileceklerini belirten Özsöyler, “Kesimi yapılan hayvanlarda yenilebilir, yenilemez gibi ya da sarılık gibi hastalıklardan şüpheye düşüldüğünde, bize gelerek bildirsinler veya buraya etlerini getirsinler. Biz gerekli muayenelerini yaparak, kendilerine gerekli bilgiyi vereceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir