• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Silvan`da fıkıh yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İlçedeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı özendirmek, sevdirmek ve özellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine dair bilgi, birikim oluşturarak dinimizin uygulama alanını oluşturan fıkhi bilgi eksikliğinin giderilmesine yönelik, Silvan genelinde Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile Lise 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri arasında Şafii Fıkhı üzerine belirlenen kitaptan\"Ödüllü Kitap Okuma Sınavı\" gerçekleştirildi.

 

Yaklaşık bin 400 öğrencinin başvurduğu sınav, 31 Mart 2013 günü saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında 5 ayrı okulda gerçekleştirildi.

 

Toplam 5 ayrı kategoride düzenlenen ve birincilere çeyrek altın, ikincilere 100`er TL, üçüncülere de 75`er TL ve her kategorinin ilk 10`una giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verilecek olan yarışma, öğrencilere tatlı bir heyecan yaşattı.

 

Bilindiği üzere okullarda okutulan Din Kültürü ders kitapları Hanefi mezhebine göre hazırlanmaktadır. Ancak bölgemiz ağırlıklı olarak Şafii mezhebine mensup olduğundan çocukların okul ders kitaplarında karşılaştığı fıkhi bilgilerle pratikteki uygulamaların farklılığı karışıklığa neden olmaktadır.

 

Öğrenci velileri söz konusu yarışmayı olumlu bulmalarına rağmen, Şafii mezhebine mensup öğrencilerin Hanefi fıkhına yönlendirilmelerini ise dikkat çekici buldu. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir