• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Penaltı kaçıran siyah oyunculara hakaret ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Futbol Federasyonu (FA), Euro 2020 finalinde İngiltere'nin yenilgisinden sonra milli futbol takımının bazı oyuncularını hedef alan ırkçı saldırıları kınayan bir bildiri yayınladı.

Açıklamada, "FA, bazı oyuncularımızı sosyal medyada hedef alan dehşete düşüren türden çevrimiçi ırkçılığı ve her türlü ayrımcılığı şiddetle kınıyor. Bu tür iğrenç davranışların ardındaki herhangi birinin takımı tutmasının hoş karşılanmadığı konusunda daha net olamayız. Etkilenen oyuncuları desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sorumlu herkes için mümkün olan en ağır cezalar için çağrıda bulunacağız" ifadelerine yer verildi. 

FA tarafından yayınlanan açıklamada ayrıca, 'ayrımcılığın ortadan kalkması için her şeyi yapmaya devam edecekleri' vurgulandı ve hükümetten de 'hızlı hareket etmesi ve bu gibi saldırıların sonuçları olması için ilgili mevzuatın hazırlanması' istendi.

Londra polisi de, daha önce, Wembley'de düzenlenen maç sonucunda futbolcuların hedef alınmasını araştıracaklarını açıkladı.

İtalya'ya karşı penaltılarda kaybeden İngiliz takımında, siyah oyuncular Marcus Rashford, Bukayo Saka ve Jadon Sancho'nun penaltıları kaçırması sonucunda ırkçı saldırıların hedefi haline geldiler. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir