• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hür Dava Partisi Gündemi Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, Diyarbakır`da düzenlediği basın toplantısıyla iç ve dış gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Arakan zulmünden, İzmir valiliğinin kılık kıyafet genelgesine, okullarda mescit açılmasından, açık alanlarda içki yasağına kadar birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yavuz, ayrıca Diyarbakır`da yapılması planlanan sözde güzellik yarışmasını da kınadı.
 
Diyarbakır`da güzellik yarışması
Diyarbakır`da 1- 7 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan güzellik yarışmalarının Müslüman halkın yararına olmadığı ifade eden Yavuz, "Bu güzellik yarışması kentin tarihi dokusu, inancı ve kadim geleneklerine ciddi bir saygısızlık anlamına gelmektedir. Bu organizasyonun kentin tanıtımı için yapıldığı yalanına Müslüman halkımız asla inanmayacaktır. Bu sinsi girişimi lanetliyoruz. Bu organizasyona Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası`nın destek vermesini vahim ve kabul edilemez bir hata olarak görüyoruz. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası`nı derhal desteğini çekmeye, valilik ve diğer yetkili kurumları da bu organizasyona izin vermemeye davet ediyoruz" dedi.
 
İzmir Valiliği`nin kılık kıyafet genelgesi
İzmir valiliğinin kamu kurumlarına gönderdiği kılık kıyafet yönetmeliğinin cunta dönemi eseri olduğunu belirten Yavuz, " Valinin bu talimatı, "halkın inanç ve değerlerine savaş açan, köhnemiş ulus devlet anlayışının" halen devam ettiğini göstermektedir. 1982 tarihli yönetmeliğin halen değiştirilmemiş olması hükümetin ayıbıdır. Bu vesile ile inancı gereği örtünen ve işini örtülü bir şekilde yapmak isteyen kamu çalışanlarına yapılan bu zulmü sona erdirmesi için hükümete bir kez daha çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Okullarda mescit açılması
21 Martta Mersin Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ibadetlerini yapmak isteyen personel ve öğrencilere gerekli kolaylığın gösterilmesi, imkânlar dâhilinde uygun alanların oluşturulması için okullara bir genelge gönderildiğini ifade eden Yavuz, "Bu genelgeye CHP ve Eğitim-iş sendikasının gösterdikleri hazımsızlık, tarafımızdan ibretle ve esefle izlenmiştir. Her iki kurum da yaptıkları açıklamalarda herkesin inancına saygılı olduklarını belirtmiş, ancak aynı açıklamalarında işi İslam inancına hakaret boyutuna vardırmaktan da geri durmamışlardır" dedi.
 
CHP`li bir milletvekilinin bu konu ile ilgili soru önergesi vermesinden bir gün sonra, binlerce öğrencinin imzası ile destek verdiği kampanya sonucu Ege Üniversitesi`nde açılan mescide çirkin bir saldırı yapıldığı haberi de basına yansımıştır, diyen Yavuz, "Genetik yapılarındaki İslam düşmanlığının tezahürü olan bu açıklamaların sonuçlarının nereye varacağını hesaplayamayacak kadar basiretsizleşen, siyasi çıkar sağlama uğruna toplumu geren bu tür eylemleri teşvik edenleri Müslüman kamuoyunun takdirine havale ediyoruz" diye konuştu.
 
Açık alanlarda içki yasağı ve mahkemenin iptal kararı
Afyonkarahisar Valiliği tarafından kamuya açık yerlerde içki içenlerin, kabahatler kanununa göre cezalandırılmaları hususunda bir genelge yayınladığını belirten Yavuz, " Bazı yayın organları tarafından `Afyon`da içki içmek yasaklandı` şeklinde ve yeni olmuş bir olay gibi konu işlenmiş, gümrük bakanı Hayati Yazıcı da `böyle bir yasaklama bilmiyorum, şayet bu şekilde bir yasaklama varsa bu hukuk dışıdır. Zaten yargı müdahale eder, bunu iptal eder.` demiş ve bu açıklamasıyla valiye destek vermişti. Bakanın açıklamaları aynı basın organları tarafından `içki yasağına tepki` olarak yorumlanmış, idare mahkemesi de hemen ardından genelgenin iptaline karar vermişti" dedi.
 
İnsan aklını geçici bir süre ile de olsa dumura uğratan, tatil eden alkol ile mücadele edilmesinin Parti programlarında olduğu vurgulayan Yavuz, " İptal kararı veren mahkeme, konuyu özgürlükler noktasından değerlendirerek sınırlamanın ancak kanun ile yapılabileceğini gerekçe göstermiştir. Karara tepki gösteren Sayın Başbakan, bu konuda yasal düzenleme çalışması için zaman kaybetmeden harekete geçmelidir" şeklinde konuştu.
 
Aile kurumunun korunması için gerekli tedbirlerin alınmaması
TÜİK verilerine göre 2012 yılında evlilikler bir önceki yıla göre yüzde 1,9 oranında arttığını belirten Yavuz, " Boşanma sayısı ise yüzde 2,7 oranında artmıştır. Bir yılda gerçekleşen boşanma sayısı 123 bin 325`e ulaşmıştır. Boşanma oranı en yüksek bölge yukarıdaki olumsuz gelişmelerin yaşandığı Ege bölgesi olmuştur. Boşanmaların artmasında gayrı meşru ilişkilerin, alkol ve kumarın aileyi yıkıcı etkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.
 
Cezaevlerindeki işkence iddiaları
Tekirdağ, Bolu, Kırklareli, Osmaniye, Metris ve Sincan Cezaevlerinden sonra Elbistan Cezaevi`nde de işkence iddiaları basına yansıdığını söyleyen Yavuz, "`İşkenceye sıfır tolerans` söylemini öne çıkaran ve bu konuda önemli bir yol da kat eden hükümetin son dönemde gerçekleşen işkenceleri araştırma ve sorumlularını tespit ile cezalandırılmalarını sağlama konusunda ağır davranması, bu söylemden geri adım attığını akıllara getirmektedir" dedi.
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı`nın açıklamaları
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç`ın `Bizler yargı olarak bu milleti hizaya getirmeye çalıştık ama hizaya getiremedik.` Sözlerine değinen Yavuz, "Yargı ile ilgili yaptığı özeleştiriyi cesur ve namuslu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Gerçekten de özellikle 28 Şubat sürecinde askerden brifing almış yargı mensupları, haksız ve hukuksuz birçok karara imza atmıştır. Bu vesile ile 90`lı ve 2000`li yıllarda yapılan yargılamalar sonucunda oluşan mağduriyetlerin giderilmesi, hakları ve özellikle hürriyetleri ellerinden alınmış mütedeyyin insanların dosyalarının yeniden ele alınması, yargılamalarının yenilenmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını talep ediyor, ayrıca ideolojik yargı kararlarından nasibini almış Başbakan`ı da bu konularda inisiyatif almaya ve gerekli adımları atmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Arakan zulmü
Arakan`da son iki haftada onlarca Müslüman`ın katledildiğini belirten Yavuz, "Arakanlıların birçoğu yakılarak şehid edildi. Aralarında camilerin de bulunduğu 1.300 bina yakıldı. Yürek parçalayan görüntülerin insanlığı ayağa kaldırması gerekirken, İslam ümmetinin hiçbir şey olmamış gibi sesiz kalmasını esefle karşılıyoruz. Bölük pörçük olmuş İslam ümmetinin bu vahşet karşısında bir an önce silkinerek kendilerine gelmelerini diliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Suriye dramı devam ediyor
HÜDA PAR olarak defaaten Suriye`de yaşanan zulmü tel`in ettiklerini ve mazlumlardan yana tavırlarının net olduğunu dile getiren Yavuz, "Suriye muhacirlerine yönelik STK`ların koordinasyonunda yardımlarımız sürüyor. Suriye meselesinde duruşumuz nettir. Biz, zalim Esed`in zulmünün er ya da geç mazlum Müslümanların zaferiyle sonuçlanacağına inanıyoruz. Dünya Müslümanlarının Suriye konusunda adil duruş sergileyecek bir basirete sahip olmalarını temenni ediyoruz" dedi.
 
Muaz El-Hatib ve Bahreyn Parlamentosu`nun açıklamaları
İnsanlığın gözleri önünde Arakan`da bir insanlık trajedisinin yaşandığı belirten Yavuz, "Muaz el-Hatib`in NATO`dan Suriye`ye müdahale etmesini talep etmesi vahim bir durumdur. Formalite seçimlerle oluşturulmuş Bahreyn parlamentosunun, halkın çoğunluğunun oylarıyla Lübnan parlamentosuna girmiş ve hükümet ortağı olmuş Hizbullah`ı, efendilerinin talimatlarına uyarak `terörist` olarak ilan etmesi, Müslümanların dost ve düşmanlarını iyi tanımaları gerektiğini bir kez daha göstermiştir" şeklinde konuştu.
 
Gazze`ye ambargo devam ediyor
Başbakanın, israilin özür dilemesinin ardından tazminat ödeyeceğini ve Filistin üzerindeki ablukayı kaldıracağını söylediğini anımsatan Yavuz, "Filistin ve özellikle Gazze üzerindeki kuşatmayı sürdüren Siyonist işgalciler, Ebu Selim sınır kapısını sadece bir gün açık tuttuktan sonra tekrar kapattı. Üstelik daha önce 6 mil olarak balıkçılara uyguladığı avlanma yasağını da 3 mile çekti. Bu durum, siyonist terör şebekesinin sözüne güvenilemeyeceğini bir kez daha göstermiştir" ifadelerine yer verdi.(M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir