• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ona sahip olmak için sahaya çıkacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Denedim. En çok istediğim şey buydu ama başaramadım. Sanırım, artık bırakmalıyım.”

2016 Copa America finalinde penaltı vuruşundan yararlanamayan Messi, milli formaya veda etmenin sinyallerini veriyordu:

“Arjantin ile şampiyon olamamak, kaybetmek canımı çok yakıyor. 4 final oldu ve hepsini kaybettik. Ne yazık ki başaramadan ayrılıyorum.”

İki kez kulbundan tuttuğu kupayı Şili’ye kaptırdı

Messi’nin kabusu bu turnuvada da bitmedi.

Bir yıl sonra Copa America’da mücadele veren Arjantin, finalde Şili’nin rakibi oldu. Normal süresi 0-0 biten mücadele penaltı atışlarına kaldı.

İlk penaltıda topun başına geçen Leo ağları havalandırmayı başardı. İkinci penaltı için meşin yuvarlağı kaleye gönderen Higuain, vuruştan yararlanamadı. Aynı Higuain, yalnızca bir sene önce Dünya Kupası finalinde çok net bir gol fırsatından faydalanamamıştı. Kupa, Alexis Sanchez’in şampiyonluk vuruşuyla Şili’ye gitti.

Ve 2016… Messi’nin “milli takımı bırakma” düşüncesini ilk kez dile getirdiği yıl…

Turnuvada bu kez çok daha dominant bir Arjantin vardı. Finale gelene kadar neredeyse her maçta farklı galip gelmeyi başarmışlardı. Üstelik Leo da her zamankinden daha formdaydı. Kaptan, çıktığı 4 maçta tamı tamına 9 gole direkt katkı vermeyi başarmıştı.

Şampiyonluk maçında rakip bir kez daha Şili’ydi. Maç bir kez daha penaltılara gitti. Mascherano attı, Agüero attı ama bu kez Lionel Messi kaçırdı…

Leo, bu satırlara açılış veren cümleyi o gün kurdu:

“Denedim. En çok istediğim şey buydu ama başaramadım. Sanırım, artık bırakmalıyım.”

Messi, kısa süre içinde emeklilik kararından dönerek yeniden milli takıma katıldı.

Aradan geçen kısa süre sonunda bütün Arjantin yine ortak bir heyecanda buluştu. Yeni formatıyla Copa America’da A Grubu’nu lider bitiren ekip, çeyrek finalde Ekvador’u, yarı finalde Kolombiya’yı devirerek bir kez daha şampiyonluk maçına çıkma hakkı kazandı.

Üstelik, kariyerine başladığı günden bu yana ilk kez yaşlandığını ve futbolunun bir nebze gerilediğini hissettirmeye başlayan Leo, belki de milli takım kariyerinin en iyi performansını bu turnuvada seyrettirdi.

Bu gece Messi ve arkadaşları, Maradona’nın bıraktığı bayrağı devralarak Arjantin’de futbolu yaşatmak için sahaya çıkacaklar.

Kaynak : TRT

Bu haberler de ilginizi çekebilir