• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Gaziantep TEKNOFEST’e hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021 için geri sayım sürüyor.

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) eğitim gören 120 öğrenci ve 25 danışman için Ticari İnsansız Hava Araçları (İHA) Pilotluk Eğitimi düzenledi.

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Dekanlık Binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Davut Gül, eğitimler ve yapılan çalışmalar için emek verenlere teşekkür etti.

Başarının tercih ile başladığını belirten Gül, “Bu sizler, sizlere destek veren üniversitemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyeler için de geçerlidir. Bu tercihleri bilim, teknoloji yönünde kullandığınızda ortaya bir başarı çıkıyor. TEKNOFEST ile birlikte Gaziantep’te hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını hepimiz gördük. Öğrencilerimiz yapabileceklerini gördüler. Bizler de öğrencilerimizin yapabileceklerini gördük. Bundan sonraki süreçte daha iyisini yapmayı umuyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, toplantıda öğrenci ve danışmanların yaz tatilinde gelişim amacıyla yaptıkları fedakârlıktan dolayı memnun olduğunu aktardı.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Profesör Doktor Recep Yumrutaş ise gelecekte her türlü cihaz, ekipmanın üretiminde ülkenin imar edilmesinde ve teknoloji olarak ilerlemesinde öğrencilere çok önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek bu konuda öğrencilerin yüreklerini ortaya koyacağına inandığını aktardı.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül ve toplantıya katılanlar, öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceleyerek, öğrenci ve danışmanlardan bilgi aldı.

Ticari İHA Pilotluk Eğitimi Lisans eğitimlerine katılan öğrenci ve danışmanlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı drone ehliyetlerini alarak onaylı birer pilot olmaya hak kazandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir