• DOLAR 34.091
  • EURO 38.066
  • ALTIN 2834.689
  • ...
Diyarbakır’da konuşan Erdoğan’dan aşı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Diyarbakır’ın sur İlçesi’ndeki Kurşunlu Camisi’nde kıldı. Erdoğan, namaz sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan projelerin açılış töreni için geldiği Diyarbakır'da Cuma namazını, HDP/PKK'nin çukur siyasetinde tahrip olan, ardından restorasyonu gerçekleştirilen ibadetle yeniden açılan tarihi Kurşunlu Camii'nde kıldı.

"Gazi camimizde Cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz"

Erdoğan, Cuma namazının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Kurşunlu Camii'nin yeniden ibadete açılmasına yönelik neler hissettiğini sorması üzerine Erdoğan, "Bugün, gazi mescidimizde, gazi camimizde Cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Kurşunlu Camii tarihi itibariyle gerçekten bu şehrimizin, bu beldemizin adeta bir tacıydı. Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar bir Cuma namazı kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz." dedi.

"Diyarbakır'daki aşılamada bu isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz"

Erdoğan, bir gazetecinin Diyarbakır'daki Covid-19 aşılama oranlarının düşük olduğunu hatırlaması üzerine şu yanıtı verdi: Şu anda aşılamada 58 milyonu aşmış vaziyetteyiz.  Aşıda ayrıca yaş gruplarına göre kademe getiriyoruz. BioNTech ve Sinovac'tan gelen bir miktar aşı var. Bunlarla beraber en yakın zamanda  Uğur bey ve eşi misafirlerimiz olacaklar. Böylece BioNTech'te çok daha seri bir adım atma fırsatını da yakalayacağız.

Tabi şu anda Diyarbakır'daki aşılamada bu isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa ben Diyarbakır'da da aşılamanın süratle olacağına inanıyorum. Çünkü ne kadar aşıyı buralarda teşvik edersek ne kadar aşı olayını rağbetle kabullenirsek buralarda da tabi Covid olayı daha da azalacaktır, daha da düşecektir. Şu an oran itibariyle Diyarbakır'da biraz sıkıntımız var. Ama biz bunu aşacağımıza inanıyorum. Çünkü Orta Anadolu, Batı'da oran gayet olumlu istikamette gelişiyor. Dolayısıyla Diyarbakır'ımızda da bu oranı süratle aşağı çekeceğiz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir