• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erbaş: "İslam bizim için en üst şemsiye o şemsiyenin altında hepimiz toplanıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 gün sürecek programlar kapsamında ilk olarak Gürgentepe ilçesine geçen Erbaş, açılış öncesinde Gürgentepe Merkez Camii'nde öğlen namazını kıldırdıktan sonra cemaate bir selamlama konuşması yaptı ardından açılış için hazırlanan tören alanına geçti.

Gürgentepeli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış programında konuşan Erbaş, en hayırlı açılışlardan birisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Burada, Kur’an kursunda Allah'ın kelamı öğretilecek. Gençlerimize Peygamberimizin yolunda nasıl gidilir, o gösterilecek. Bundan daha hayırlı açılış olabilir mi? Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Şu külliyede, camide, ilçe müftülüğünde, Kur'an kursunda bir tuğla emeği olan kardeşimize dahi Cenab-ı Hak onun karşılığını verecektir." dedi.

Erbaş, emeği ve katkısı olanlara teşekkür ederek, "Kur’an-ı Kerim’de 'Allah muhsinleri sever.' buyuruluyor. Muhsin, iyi insan, iyilik yapan insan demektir. İyiliğin yapıldığı en önemli yerler, toplumun tamamının istifade edeceği yerlerdir. Camiler, okullar, mektepler ve insana topluma hizmet eden müesseselerdir. İşte o müesseselerin birisinin açılışındayız." ifadelerini kullandı.

"Gürgentepe ilçemizin güzel çocukları, Rabbimizi, Peygamberimizi burada öğrenecek"

Hazreti Peygamberin Diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’den yönettiğini hatırlatan Erbaş, şöyle devam etti:

Allah Resulü, Medine'ye hicret ettiğinde Mescid-i Nebevi iyi yapmak için gerekli çalışmaları başlattı. Mescit yapıldı, bitti mi, bitmedi. Nasıl ki burada Gürgentepe’nin diyani işlerini, diyanet hizmetlerini yönetmek için bir müftülük binası yapıldı ve hemen onun için de Kur'an kursu yapıldı ise Peygamber Efendimizin adeta yaptığının bir benzerini yapmış oluyoruz burada. Mescid-i Nebevi’nin içerisinde Suffe'yi inşa etti. Peygamber Efendimiz.  Suffe, mecid ve mektep demektir, okul demektir. Allah Resulü Efendimizin en önemli öğrencileri, talebeleri Mescid-i Nebi'nin içerisindeki mektepte yetişti. İnşallah Gürgentepe ilçemizin güzel çocuklarının Rabbimizi, Peygamberimizi öğrendiği, vatan, millet sevgisi, birlik beraberlik, dürüstlük, evrensel değerler bütün bunların öğretildiği yer olacak ilçe müftülüğümüzün içindeki 4-6 yaş Kur'an kursu ve Gençlik Merkezi. Ülkemizin 81 ilinde ve 922 ilçesinde buna önem veriyoruz.

Erbaş, "İslam bizim için en üst şemsiye o şemsiyenin altında hepimiz toplanıyoruz. Müslümanlık bizim için en büyük nimet. Milletimizin çimentosudur dinimiz, elhamdülillah. En üst şemsiye, o şemsiyenin altında hepimiz toplanıyoruz. Biz Müslümanlığımızın ilkeleri ile toplumdaki sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü, barışı, birlikte yaşama tecrübesini gerçekleştireceğiz. Dinimiz, ibadetlerimiz bunun için en önemli vasıtadır." diye konuştu.

Erbaş, toplum hayatını en iyi noktalara getirebilmek için ahlaki ilkelere sahip olmanın önemine dikkat çekti.

Hazreti Peygamberin, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır." hadis-i şerifini hatırlatan Erbaş, "Sayın Valimiz biliyorum nasıl koşturuyor, faydalı insan nasıl olunur, onun gösteriyor. Allah kendisinden razı olsun. Kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız göğsümüzü kabartan işler yapıyor. Müftülerimiz, şehrimizde 19 ilçemiz var, 19 ilçemizin müftüleri, her biri bulunduğu şehrin manevi mimarlığını yapıyor. İmamlarımız, müezzinlerimiz, Kur'an kursu öğretmenlerimiz bulundukları mahallenin manevi rehberliğini yapıyor. Sayın Valimizin rehberliğinde bütün şehrimizin yöneticilerini tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Birliğinizi, beraberliğinizi, daim eylesin." şeklinde konuştu.

Programa, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, Ordu İl Müftüsü Doktor İsmail Çiçek ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir