• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'te LGS'de başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2020-2021 eğitim öğretim Lise Geçiş Sınavı’nda (LGS) kent genelinde ilk 50’ye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Gaziantep’ten sınava giren 35 bin 209 kişi arasında ilk 50’ye giren öğrenciler ile 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Hakan Şahin'i ve Mehmet Ertuğrul Kaya’nın katıldığı törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başarı yakalayan öğrencilere ithafen “Sizler bizim kutup yıldızımızsınız.” benzetmesinde bulundu.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde öğrencilere hitap eden Şahin, öğrencilerin en kıymetli misafirler olduğunu söyledi.

“Başarınız daim olsun”

Şahin, “Biz ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bizim medeniyetimizde öğretmenlerimize kıymet verilir. Ailelerinizin büyük fedakarlığı sonunda başarıyı yakaladınız. Başarınız daim olsun. Artık kas dönemi bitti, kafa dönemindeyiz. Ne kadar yetişmiş insan gücümüzün olduğuna bakmamız gerekiyor. Günümüz toplumlarının en değer verdiği şey, beşeri sermaye. İşte tam da bu yüzden bu salonda bulunan siz değerli öğrenciler bizler için çok önemlisiniz. Büyük bir başarı elde ederek bu salona geldiniz. Toplumların birbirleriyle yarıştığı günümüzde öğrenciler de sınavda rekabet içerisine giriyor. Bu salon ülkemizin ne kadar emin ellerde olduğunun kanıtıdır.” dedi.

“Son 4 yılda yapılan tesis sayısı 6 bine ulaştı”

Geçtiğimiz pazartesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kenti ziyarete geldiğini hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

“Gaziantep’in eğitimde artık Tokyo ile yarışacak seviyeye geldiğini söyledi. Son 4 yılda yapılan tesis sayısı 6 bine ulaştı. Bütçe sorunumuz yok. ‘Gaziantep’in eğitim meselesi güvenlik meselesidir’ denildi ve merkezi yönetim pozitif ayrımcılık uygulayarak bütçenin önemli bir kısmını bizim şehrimize ayırdı. Burada Gaziantep Valisi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü’nün ve eğitim camiasının çok büyük bir takip gücü var. Biz de edindiğimiz bilgi ile hareket ederek milletvekillerimizle harekete geçtik. Artık biz Türkiye standartlarında tesisleşmiş bir şehiriz. Tesisleşirken de yeni nesil eğitim alt yapısını da temel alarak çalışmalarımızı yürüttük.”

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, “Gaziantep’te eğitime yönelik en büyük destek organize edilen bağı kampanyalarıyla da görülüyor. Türkiye’de çevrimiçi deneme sınavında da Gaziantep pandemide ayrı bir performansla öğrencilere olan desteğini sürdürdü. Kendi deneme sınavlarımızı hazırladık. Öğrencilerimizin bu süreçte pozitif ayrışmasına ön ayak olduk. Bu da beraberinde başarıyı getirdi.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ise gelecekte gençlerin Türkiye’yi üst sıra çıkaracağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi binası önünde öğrencilere protokol tarafından ergonomik bisiklet ödülleri verildi.

Ödül törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir