• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Haziran ayı bilançosu: 2 şehit, 422 yaralı ve 320 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Kudüs İçin Avrupalılar” topluluğu tarafından yayınlanan veriler, Filistin topraklarında adeta terör estiren işgal rejiminin, Haziran 2021'de işgal altındaki Filistin topraklarında yüzlerce hak ihlali gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor.

Topluluk tarafından aylık olarak yayınlanan ihlaller raporunun bu ayki sayısında, işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve özel mülklerine yönelik gerçekleştirdiği baskın, saldırı, hak ihlali, yıkım ve tutuklama gibi hukuksuzluklara dikkat çekildi.

Rapora göre işgal güçleri 14 farklı konuda 1402 insan hakları ihlali gerçekleştirdi, 2 Filistinli kadın katledildi

Raporda, işgal güçlerinin, işgal altındaki Kudüs kentinde Filistinlilere yönelik olarak birçok defa doğrudan ateş açtığı belgelendi. 

İşgal güçlerinin, masum ve savunmasız insanlara karşı orantısız güç kullandığı saldırıları sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 422 Filistinli yaralandı. 

Raporda, işgal güçlerinin, Kudüs beldeleri ve mahallelerine dönük gerçekleştirdiği 149 baskın sırasında aralarında 18 çocuk ile 24 kadının yer aldığı 320 vatandaşı tutukladığı vurgulandı. Onlarca şahıs sorgu merkezine çağrılırken en az 34 kişiye de ev hapsi cezası verildi.

Diğer taraftan rapordaki bilgilere göre, rejime bağlı olan Kudüs Belediyesi, Filistinlilere ait çok sayıda ev ve yapıyı "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı. Ayrıca işgalci İsrail belediyesinin yıkım masraflarını evi yıkılan kişilerden tahsil etmesi nedeniyle Filistinliler evlerini kendileri yıkmak zorunda kalıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir