• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Covid-19 vaka sayısı en çok artan il Ağrı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vaka artışında en çok artan illerin başında iki haftadır üst üste Ağrı'nın gelmesinin sebebini halkın gerekli ciddiyeti göstermemesi olduğunu belirten Ağrılılar, herhangi bir kısıtlamaya gidilmeden halkın önlemleri elden bırakmaması gerektiğini belirtti.

 

İllere göre haftalık vaka sayısı tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerin Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın olarak açıkladı. Bakan Koca vaka sayısının en çok arttığı illerin ise Ağrı, Siirt, Bitlis, Kütahya ve Erzurum olduğunu söyledi.

 

 

Konu ile ilgili Ağrı Valisi Osman Varol'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aşılama hususunun önemine dikkat çekti.

 

 

Mikrofon uzattığımız Ağrı halkı ise kısıtlama ve yasaklar olmadan virüsün ciddiye alınarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirttiler.

Vatandaşlardan Mülazım Sönmez, kısıtlamalar olmadan şehirlerarası yolculuk nedeni ile Ağrı'ya il dışından ziyaretçilerin geldiğini, bundan dolayı vaka sayılarının artmasında bu hususun önemli olduğunu belirtti.

Sönmez, "Şu an cadde çok kalabalık ve bunun sebebi olarak gördüğümüz durum ise şuan kısıtlamalar olmadığı için başka illerden insanlar Ağrı'ya ziyarete gelebiliyor. Şu an çok sayıda insanın maske takmadığını görüyoruz. Önlemler alınmalı ve maske takma noktasında dikkatli olunmalı. Çünkü maske kullanımı ve sosyal mesafeye riayet edilmesi çok önemli." dedi.

"Her şey bizde bitiyor"

Maske kullanımının düşmesi, yoğun bir düğün ve taziye trafiğinin kentte yaşanması nedeni ile vaka sayılarının artışına neden olduğunu belirten Onur Karamızrak ise, "Ağrı'nın Covid-19 tablosunda yüksek artışın yaşanmasının, yapılan düğünler ve yaşanan taziyelerin yoğun olmasına bağlıyorum. Düğünler bu noktada çok önemli. Özellikle taziye ve düğünlerde virüsün daha fazla yayıldığına inanıyorum. Halkımız maske takma noktasında dikkatsiz davranıyor. Şu an salgın yokmuş, normal bir hayat yaşıyormuşuz gibi bir durum var. Salgındaki artışın önüne geçmek için tedbirlerden ziyade iş kafada bitiyor, herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirse, sosyal mesafe kurallarına uysa, gerekli tedbirleri alsa herhangi bir kısıtlamanın yapılmasına gerek kalmaz. Her şey bizde bitiyor." ifadelerini kullandı.

Virüsün ciddiye alınması gerektiğinin altını çizen Muhammed Aydemir, "Yaşanan vaka artışının sebebi virüsün ciddiye alınmaması. Ben dahil kimse doğru dürüst maske takmıyor. Salgını başlarında ciddiye alıyordum ve bu yasaklar kalktıktan sonra bende ciddiye almamaya başladım. Herkes benim düşündüğüm gibi düşünmeye başlamış. Yasaklar kaldırıldı, bence biraz daha yasaklar veya kısıtlamalar devam edebilirdi." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir