• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
IOSS değişikliği ne zamandır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temmuz 2021 yılı itibarı ile değişen vergi sistemi değişikliği konusunda aklınıza takılan soruları yanıtlamaya çalıştık. Avrupa Birliği vergi değişikliği ile hangi işlemler IOSS kapsamına giriyor.

Hangi işlemler IOSS kapsamındadır?

IOSS, değeri 150€ eşiğinde veya altında olan ürünlerin uzaktan satışı için geçerlidir. Ayrıca, Avrupa Birliği'ndeki müşterilere yapılan B2C işlemleri için de geçerlidir.

IOSS zorunlu mu?

IOSS kullanmak, tıpkı OSS kullanmak gibi isteğe bağlıdır. Ancak, Import One-Stop Shop kullanmamayı seçerseniz, yine de ithalat KDV'sinin tahsil edilmesi gerekecektir. Böyle bir durumda, teslimat veya teslim alma süresi boyunca müşteriden teslimat şirketi veya yerel bir posta ofisi tarafından ek ücret tahsil edilecektir. Müşteri için nihai fiyat iki katına, hatta bazen üç katına çıkabilir!

IOSS işimi nasıl etkileyecek?

AB Vergi sistemi değişikliği, 22€'nun altındaki ithal ürünler için KDV muafiyetini kaldırarak, AB'deki işletmeler KDV'yi talep etmeyen AB dışı işletmelerle eşit koşullarda rekabet edebilecektir.

Ancak bu aynı zamanda AB dışından (150 € değerindeki) ürünlerin fiyatının artacağı ve dolayısıyla AB müşterilerinin artık onları satın almaya teşvik edilmeyebileceği anlamına gelir.

IOSS müşteri deneyimini nasıl etkileyecek?

IOSS'ye kaydolan satıcılar, ithalat KDV'sini müşterinin yerine tahsil etmek, beyan etmek ve ödemekle yükümlüdür. Ancak, bir satıcı IOSS'a kayıtlı değilse ancak müşterilerini olası ücretler hakkında bilgilendirmezse, müşteri memnuniyetsizliğinin arttığını görebilirler. Geçmişte yapmak zorunda değilken, siparişi aldıktan sonra ekstra ücret ödemek zorunda kalan bir müşterinin sürprizini hayal edin.

Ayrıca, satıcı IOSS'a kayıtlı değilse, müşterilerin nakliye şirketine bir işlem ücreti ödemesi gerekebilir.

1 Temmuz 2021'den önce sipariş edilen ancak AB'ye bu tarihten sonra ulaşan ürünler de yeni düzenlemelere tabi olacaktır.

Import One-Stop Shop, son müşterinin satış noktasında maliyeti tam olarak görebildiği ve mallar gümrükten geçerken hattın ilerisinde gizli maliyetlere maruz kalmayacağı anlamına gelir. IOSS'a kayıtlı satıcılar, ithalat KDV'sini müşteri adına dikkate alarak daha konforlu bir müşteri hizmeti sunmaktadır.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

IOSS'nin e-ticaret üzerinde ne gibi bir etkisi olacağını ve ortamın ne kadar rekabetçi hale geleceğini göreceğiz.

IOSS'nin sizin için uygun olup olmadığından emin değilseniz veya onu KDV optimizasyonunuza nasıl entegre edeceğinizi bilmek istiyorsanız, uzman bir şirket ile irtibata geçmenizi öneririz.

KDV uzmanları, bilgi birikimi ile donatılmıştır. Size yardımcı olmak için bireysel durumunuz hakkında bilgi edinmek için zaman ayırmaya istekli şirketlerden destek alabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir